Κύπελλα Ευρώπης Γυναικών: Δύσκολα για Παναθηναϊκό, περιμένει ο Ολυμπιακός, φαβορί ο ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
Κύπελλα Ευρώπης Γυναικών: Δύσκολα για Παναθηναϊκό, περιμένει ο Ολυμπιακός, φαβορί ο ΠΑΟΚ

bet365

Σε αντίθεση με αυτή των ανδρών, η κλήρωση των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων στις γυναίκες δεν ήταν τόσο καλή. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει κόντρα στη Πφέφινγκεν της Ελβετίας στο Challenge Cup, ο Ολυμπιακός στο CEV Cup με ηττημένη από το Champions League, ενώ ο ΠΑΟΚ με την Κράλοβο Πόλε.

Ημέρα κλήρωσης των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων σήμερα Τρίτη και το ενδιαφέρον στην χώρα μας ήταν μεγάλο. Μετά τους άνδρες και το Challenge Cup που ουσιαστικά μόνο ο Μίλωνας είδε την κληρωτίδα να μην του χαμογελά, στις γυναίκες είχαμε 5 ομάδες, 2 στο CEV Cup και 3 στο Challenge Cup.

Στο CEV ο Ολυμπιακός που τερμάτισε πέρσι στην 2η θέση θα περιμένει την ηττημένη ομάδα από τον 3ο γύρο των προκριματικών του Champions League και εκεί θα φανεί κατά πόσο δυνατός ή όχι θα είναι ο αντίπαλος. Στην ίδια διοργάνωση ο ΠΑΟΚ θα παίξει κόντρα στην Κράλοβο Πόλε από την Τσεχία, μια ομάδα που τερμάτισε στην 2η θέση πέρσι στο πρωτάθλημα της χώρας της.

Στο Challenge Cup ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Πφέφινγκεν από την Ελβετία, μια ομάδα που τερμάτισε πέρσι στην 2η θέση στο πρωτάθλημα της χώρας της, ενώ στην ίδια διοργάνωση αποκλείστηκε από νωρίς. Οι «πράσινες» έχοντας ως στόχο να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά από τα προημιτελικά πέρσι είναι το φαβορί, αλλά όχι μεγάλο. Ο Άρης έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο καθώς θα αντιμετωπίσει το νικητή του ASKO Streetvolleys LINZ-RSR Walfer. Η πρώτη είναι πρωταθλήτρια Αυστρίας και η δεύτερη επίσης πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου. Τέλος η Θέτιδα Βούλας θα αντιμετωπίσει την Legionobia S.A, μια χώρα που έχει εξαιρετικά δυνατό πρωτάθλημα και ομάδες.

Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων

CEV Cup Γυναικών

Ολυμπιακός - Ηττημένη ομάδα από τον 3ο γύρο του CEV Challenge Champions League

ΠΑΟΚ - Kralovo Pole (Τσεχία)

Challenge Cup Γυναικών

Παναθηναϊκός - Sm' AESCH Pfeffingen (Ελβετία)

Άρης - Νικητής του ASKO Streetvolleys LINZ-RSR Walfer.

Θέτιδα Βούλας - Legionobia S.A. (Πολωνία)

2ος γύρος (13-15/12 - 20-22/12)

Άρης - Λίντζ (Αυστρία) ή Βάλφερ (Λουξεμβούργο)

ΠΑΟ ή Πφέφινγεκν - Ναντ (Γαλλία)

Νικητής WEVZA ή Γκάτσκ (Βοσνίας) - Θέτις ή Λεγκιονόβο

 

CEV CUP Τελευταία Νέα