Συναγερμός στο ελληνικό βόλεϊ

Φώτης Καρακούσης
Συναγερμός στο ελληνικό βόλεϊ

bet365

Τα χρέη ομάδων προς αθλητές και αθλήτριες κάνουν την CEV να ετοιμάζει απαγόρευση μεταγραφών σε όλες τις ομάδες. Προσπάθεια από ΕΟΠΕ να βρεθεί λύση...

Και εκεί που όλα έδειχναν ήρεμα στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ, μια επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην ΕΟΠΕ και στα ενδιαφερόμενα σωματεία ήρθε να ανατρέψει τα πράγματα και να φέρει για τα καλά την αγωνία στο προσκήνιο. Τι έλεγε αυτή η επιστολή; Η CEV ζητούσε από την ελληνική Ομοσπονδία να μάθει ποια είναι η εξέλιξη στα χρέη που υπάρχουν από τις ομάδες μας σε έξι αθλητές και αθλήτριες που έχουν κερδίσει τις δικαστικές μάχες με τα συγκεκριμένα σωματεία.

Οι ομάδες αυτές είναι οι ΑΕΚ για δύο παίκτριες και έναν παίκτη, ο ΟΠΕΡ για δύο παίκτριες και ο Άρης για έναν παίκτη. Ως εκεί τα πράγματα φαίνονται απλά, καθώς αν δεν έχει βρεθεί λύση, οι ομάδες θα τιμωρηθούν με απαγόρευση μεταγραφών, κάτι άλλωστε που ισχύει για την ΑΕΚ, με την γυναικεία ομάδα της Ένωσης να μην έχει ξένη παίκτρια γιατί δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Το θέμα όμως είναι πως η CEV προσανατολίζεται στο να επιβάλει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών συνολικά στις ελληνικές ομάδες, κάτι που φυσικά αν γίνει δεν θα απέχει πολύ από την καταστροφή. Η ΕΟΠΕ βρίσκεται συνεχώς σε επαφές με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προκειμένου να μην υπάρξει τέτοια απόφαση, ειδικά από την στιγμή που οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν παρά τα προβλήματα να είναι όσο συνεπείς γίνεται προς τους αθλητές τους. Η λογική βέβαια λέει πως θα την πληρώσουν μόνο οι ομάδες που φταίνε, αλλά και μόνο που μπήκε αυτή η πιθανότητα για μαζική ποινή, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και γιαυτό συνεχίζονται οι επαφές και με τους τρεις να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

 

Τελευταία Νέα