Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-3 σετ

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-3 σετ

bet365

Ο συγκλονιστικός Αμαράλ Ντάντε έκανε πάρτι και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 3ο σερί πρωτάθλημα βόλεϊ με το 1-3 επί του Ολυμπιακού στο κατάμεστο κλειστό του Ρέντη. Με 25-14 πήρε το σετ-πρωτάθλημα! Βροχή από μπουκάλια και καθίσματα στο φινάλε!

Και όμως το έκανε και αυτό αυτός ο ΠΑΟΚ. Είδε σε μια χρονιά τον Γκόμεζ να τραυματίζεται και να μένει εκτός, είδε τον Ολυμπιακό να τον κερδίζει σε πέντε συνεχόμενα ματς και να του παίρνει το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Είδε αλλαγή προπονητή με τον Ελγκέτα να παίρνει τη θέση του Γιάννη Καλμαζίδη, του ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει το δύο στα δύο. Είδε να χάνει το πλεονέκτημα έδρας που απέκτησε με τη μεγάλη νίκη στο Ρέντη στο τρίτο παιχνίδι και κατέβηκε και πάλι στο Ρέντη όντας σε τρομερά μειονεκτική θέση, καθώς στον τελικό των τελικών δεν έπαιζε ο τραυματίας Στάροβιτς.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Και όμως εκεί που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, ο «δικέφαλος του βορρά» έβγαλε αυτή την περιβόητη καρδιά του πρωταθλητή. Με τον Ντάντε να πραγματοποιεί μαγική εμφάνιση και τον Τακουρίδη να παίζει το ματς της ζωής του, κατάφερε να κάνει αυτό που για πολλούς φάνταζε αδύνατο, ειδικά μετά και την απουσία του Σέρβου διαγώνιου. Επικράτησε με 3-1 (22-25, 25-21, 22-25, 14-25) και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Το τρίτο που σίγουρα είναι πιο γλυκό επειδή κατακτήθηκε μέσα στο κατάμεστο Ρέντη επί του Ολυμπιακού και σίγουρα το πιο δύσκολο με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρξαν και τα οποία ξεπεράστηκαν επειδή αυτή η ομάδα έβγαλε ψυχή.

Απέναντί τους οι Θεσσαλονικείς βρήκαν μια ομάδα που φάνταζε ανίκητη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. Μια ομάδα χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ και που έχοντας παίξει με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας. Στα δύσκολα όμως ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Με τον Αγκάμεζ σκιά του εαυτού του, να μην μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα στην χώρα μας, με τον Τσούπκοβιτς μαύρη τρύπα και τον Κοκκινάκη κάκιστο, δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του και ειδικά στο τέταρτο σετ έχασε με κατεβασμένα τα χέρια.

Δυστυχώς νίκησε η βλακεία

Και πριν ασχοληθούμε με τα του ματς, αξίζει μια αναφορά και στα όσα έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το Ρέντη και σε όλη την διάρκεια του τελικού η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Μόλις όμως έκανε την τελευταία επίθεση ο Ντάντε τα όσα ακολούθησαν μόνο κερδισμένο δεν βγάζουν το άθλημα. Οι φίλοι του Ολυμπιακού πετούσαν μέσα μπουκάλια, καρέκλες και ότι άλλο έβρισκαν και ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παίκτη του ΠΑΟΚ.

Πήρε την ταυτότητα του Μπόσκαν ο Ελγκέτα!

Και πάμε στα του αγώνα, εκεί που ο Χόρχε Ελγκέτα κέρδισε κατά κράτος τον Σλόμπονταν Μπόσκαν. Ο Αργεντίνος σε όλη την σειρά με εξαίρεση το πρώτο και τέταρτο παιχνίδι κέρδισε τις μάχες με τον Σέρβο, κάτι που έκανε και σήμερα. Βέβαια για να τα καταφέρει χρειάστηκε και η μαγική εμφάνιση του Αμαράλ Ντάντε. Ο Βραζιλιάνος θύμισε τον παίκτη που είχε έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό και που ήταν βασικός ακραίος της μεγαλύτερης Εθνικής ομάδας, παίζοντας δίπλα στον Τζίμπα και οδήγησε την ομάδα του σε μια τεράστια νίκη-τίτλο.

Αιφνιδιασμός και 0-1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και με τους Ντάντε και Σαφράνοβιτς σε εξαιρετική βραδιά εκμεταλλεύτηκαν το ξεκάθαρο άγχος των γηπεδούχων φτάνοντας σχετικά άνετα στο 0-1.

Απάντηση με το ίδιο νόμισμα ο Ολυμπιακός

Πάνω-κάτω ίδιο ήταν το δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει, στηριζόμενος στον Τσούπκοβιτς, ενώ ο Αγκάμεζ ναι μεν ανέβασε την απόδοσή του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ. Το 1-1 ανέβασε και τα ντεσιμπέλ στο κατάμεστο Ρέντη και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τόνιζαν πως ξεκίνησε η αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων».

Λογάριαζαν χωρίς τον Ντάντε

Ωστόσο στους γηπεδούχους λογάριαζαν χωρίς τον Αμαράλ Ντάντε. Αν στα προηγούμενα σετ ο Βραζιλιάνος ήταν καλός, στο τρίτο ήταν συγκλονιστικός και ουσιαστικά έκανε μόνος του το 1-2. Για την ακρίβεια είχε και τον νικητή σε κάθε μονομαχία στο φιλέ Τακουρίδη, αλλά και το για ακόμα μία φορά εξαιρετικό Τερζή. Το συγκεκριμένο σετ ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι με τους διαιτητές να κάνουν λάθος βλέποντας μάλιστα και το βίντεο ρέφερι στο 21-22 (έγινε το 22-22, αντί για 21-23). Στο σημείο εκείνο όμως μια επίθεση του Ντάντε, ένας άσος του Βραζιλιάνου και μια επίθεση του επίσης πολύ καλού Σαφράνοβιτς έκαναν το 22-25 για τον ΠΑΟΚ που πήρε και πάλι προβάδισμα.

Έκανε περίπατο στο τέταρτο...

Ο πέμπτος τελικός τελείωσε στο τρίτο σετ, καθώς στο τέταρτο μέσα στο γήπεδο υπήρχε ΜΟΝΟ μία ομάδα και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς, κάνοντας πραγματικά πλάκα στο συγκεκριμένο σετ. Με τον Ντάντε να συνεχίζει την παράστασή του και τον Σακόγλου να παίρνει συνεχόμενους πόντους ήρθε αυτό το επιβλητικό 14-25 και ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος για τους Θεσσαλονικείς ήταν ποια γεγονός. Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ μέσα σε βροχή από αντικείμενα από την εξέδρα.

Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ήταν ο Ντάντε με 23 πόντους έχοντας 19/35 επιθέσεις και 4 άσους. Δίπλα του ο επίσης εξαιρετικός Σαφράνοβιτς με 18 πόντους, ενώ οι Τακουρίδης και Σακόγλου είχαν από 12. Για τους ηττημένους ο Τσούπκοβιτς είχε 18, ενώ ο Αγκάμεζ είχε 16 αλλά με 13/35 επιθέσεις,

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Δεληκωστίδης.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 43 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 60 επιθέσεις, 12 μπλοκ

και 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1­3 (22­25, 25­21, 22­25, 14­25) σε 124'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Νταφ 6 (3/7 επ, 3 μπλοκ), Στιβαχτής, Κοκκινάκης 2 (1/8 επ, 1 μπλοκ, 61% υπ ­ 39% άριστες), Άθος Κόστα 9 (6/11 επ, 3 μπλοκ), Αγκάμεζ 16 (13/35 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τσούπκοβιτς 18 (16/36 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 42% υπ ­ 37% άριστες) / Στεφάνου (λ, 50% υπ ­ 44% άριστες), Γκούζντα (λ), Σουλτανόπουλος, Φιλίποφ, Φράγκος 6 (4/14 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 53% υπ ­ 41% άριστες), Ρουμελιωτάκης.

ΠΑΟΚ (Ελγκέτα): Τερζής 4 (2/2 επ, 2 μπλοκ), Σακόγλου 12 (11/18 επ, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 12 (7/11 επ, 5 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 18 (15/28 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 51% υπ ­ 37% άριστες), Ντάντε 23 (19/35 επ, 4 άσσοι, 44% υπ ­ 11% άριστες) / Γκαράς (λ, 30% υπ ­ 17% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Πέτκοβιτς, Παντακίδης, Σωτηρίου 3 (3/4 επ).

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα