Χαμός με παίκτριες της εθνικής Σερβίας εξαιτίας ρατσιστικής χειρονομίας (vid)

Χαμός με παίκτριες της εθνικής Σερβίας εξαιτίας ρατσιστικής χειρονομίας (vid)

Χαμός με παίκτριες της εθνικής Σερβίας εξαιτίας ρατσιστικής χειρονομίας (vid)

bet365

Μια κίνηση παικτριών της ομάδας βόλεϊ της Σερβίας προκάλεσε οργή στο διαδίκτυο, μετά το παιχνίδι της ομάδας τους με την Ταϊλάνδη.

Για ασέβεια και ρατσισμό κατηγορούνται οι παίκτριες της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Σερβίας.

Στην διάρκεια του αγώνα με την Ταϊλάνδη για το Nations League, η Ανα Γιάκσιτς με την Σάνια Τζούρτζεβιτς, ειρωνεύτηκαν τις αντίπαλές της, βάζοντας τα δάχτυλά τους στα πρόσωπά τους και τεντώνοντας τα μάτια τους, για να δώσουν το χαρακτηριστικό σχήμα που έχουν τα μάτια των ανθρώπων στην ανατολική Ασία.

Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς οι διεθνείς παίκτριες της Σερβίας έβγαλαν ανάλογη φωτογραφία το 2018 όπου όλες μαζί κάνουν ακριβώς το ίδιο, όταν είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο.

Η Εθνική Σερβίας γυναικών στο βόλεϊ

Η φωτογραφία έγινε viral στο διαδίκτυο και αμέσως κατακρίθηκαν οι Σέρβες βολεϊμπολίστριες, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείτε προσβλητική για την Ασιατική κοινότητα.

Με το θέμα να παίρνει διαστάσεις, η Τζούρτζεβιτς ζήτησε συγνώμη σε ποστάρισμά της στο Instagram, λέγοντας πως η κίνηση ήταν… σινιάλο την ώρα του αγώνα.
«Αναγνώρισα το λάθος μου και αμέσως μετά το ματς απολογήθηκα στην ομάδα της Ταϊλάνδης. Ηθελα να στείλω ένα μήνυμα μαζί με τις συμπαίκτριές μου πως πρέπει να αρχίζουμε να παίζουμε άμυνα όπως οι αντίπαλές μας. Δεν ήθελα να φανώ αγενής σε κανέναν» έγραψε ο Τζούρτζεβιτς.

 

Τελευταία Νέα