Αλλάζει το τζούντο από φέτος με νέους κανόνες (vid)

Newsroom
Αλλάζει το τζούντο από φέτος με νέους κανόνες (vid)

bet365

Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος αποφάσισε η Παγκόσμια ομοσπονδία του τζούντο.

Σε νέα εποχή περνά το τζούντο καθώς η Παγκόσμια ομοσπονδία (IJF) άλλαξε σημαντικά στοιχεία στους κανόνες του αθλήματος.

Όπως ανακοίνωσε, οι αλλαγές αυτές αποφασίστηκαν για να μοντερνοποιηθεί το άθλημα εν όψει Παρισιού το 2024.

Μία από τις αλλαγές είναι η απόφαση πως το seoi nage πλέον δεν θα δίνει πόντο σ αυτόν που το κάνει, αλλά αντίθετα, θα του δίνει πέναλτι. Η κίνηση αυτή είναι όταν ο τζουντόκα αρπάζει τον αντίπαλό του και τον γυρίζει περιστροφικά ρίχνοντάς τον στο τατάμι με την πλάτη. Αυτό πλέον θα φέρνει ποινή, κάτι που στην κοινότητα των φίλων του αθλήματος πάντως δεν αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά…

Επίσης, ένας αθλητής θα λαμβάνει ποινή (shido) αν σταματήσει τον αγώνα για να δέσει το τζουντόκι ή τα μαλλιά του, για περισσότερες από μία φορά.

Το κεφαλοκλείδωμα επίσης θεωρείται επικίνδυνη κίνηση και θα φέρνει αποβολή του αθλητή, ενώ ο τζουντόκα θα δέχεται πέναλτι αν οι δύο αγκώνες ή τα δύο χέρια του, ακουμπούν το έδαφος παρατεταμένα, όταν πέφτουν στο έδαφος ανάσκελα.

«Κάνουμε πιο δυναμικό και πιο ελκυστικό το άθλημα στον κόσμο και τα ΜΜΕ. Λάβαμε υπόψιν τις προτάσεις εθνικών ομοσπονδιών για αλλαγές και μοντερνοποιήσαμε το άθλημα» ανέφερε ο επικεφαλής αγώνων της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Μπάρτα.

Οι νέοι κανόνες ισχύουν από φέτος και θα λειτουργήσουν ως και το τέλος του 2024 όταν και θα επανεξεταστούν. Θα χρησιμοποιηθούν πρώτη φορά στο Grand Prix του Οβιντέλας στην Πορτογαλία στις 28 Ιανουαρίου.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα