Face off!

Gazzetta team
Face off!

bet365

Το πρώτο clasico της νέας Α1 έφτασε και το gazzetta.gr βάζει σε σειρά κι αντικριστά στη σκηνή του Ο.Α.Κ.Α τους ρόλους των παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η κλήρωση της Α1 έφερε αρκετά νωρίς το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό (18:45/ΝΕΤ), αφού προηγήθηκε μόλις μία αγωνιστική, αυτή της πρεμιέρας.

Ούτε οι υπόλοιπες επίσημες υποχρεώσεις των δύο ομάδων εντός κι εκτός συνόρων (σ.σ. από 1+2 σε Κύπελλο Ελλάδος κι Ευρωλίγκα) αρκούν για ασφαλή συμπεράσματα, ιδίως στην περίπτωση της ομάδος του Αργύρη Πεδουλάκη, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής.

Σε μία προσπάθεια να ρίξει φως στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, το gazzetta.gr επιχείρησε να ταιριάξει τους παίκτες του και να αποκρυπτογραφήσει πώς θα κινηθούν πάνω στην κεντρική σκηνή του Ο.Α.Κ.Α. (18:45/ΝΕΤ).

ΟΥΚΙΤΣ vs. ΛΟ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Ρόκο Λένι-Ούκιτς διαθέτει αγωνιστικό θράσος, αλλά πολλές φορές οδηγείται σε επιπολαιότητά στην τελική προσπάθεια. Αν βρει το χέρι του, η ζημιά στον αντίπαλο είναι δεδομένη, αλλά μάλλον ο Αργύρης Πεδουλάκης περιμένει απ' τον ίδιο περισσότερες λύσεις στη θέση του πόιντ γκαρντ. Η ταχύτητα κι οξυδέρκεια αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του κι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αμφότερες τις αρετές του.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Τα ερωτήματα για τον Έισι Λο είναι δύο: Κατά πόσο θα αντέξει στον γρήγορο ρυθμό, καθώς προέρχεται από τραυματισμό, αλλά κι ένα δύσκολο ματς πριν από τρία 24ωρα. Κατά πόσο θα μπορέσει να σταματήσει τον πολύ ψηλότερό του Κροάτη, ο οποίος είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσει να τον ποστάρει, αλλά και να πάει στα γνωστά του drives.

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ vs. ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ακόμη και στην κακή ημέρα του, μπορεί να κάνει όλα όσα άλλοι δε μπορούν σε ένα μήνα. Παρά την μέτρια εμφάνισή του απέναντί του στην Καντού, οι πάσες του στα τελευταία λεπτά ακόμα στοιχειώνουν τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πάντα... Δημήτρης Διαμαντίδης και τη δεδομένη εποχή είναι υπεραπαραίτητος στον Παναθηναϊκό, οπότε δε θα αποτελέσει έκπληξη αν βρεθεί στο παρκέ για περισσότερα από 35:00. Η λεπτομέρεια είναι πως πρέπει να θυμηθεί τον εαυτό του της τελευταίας 2ετίας, που βάσει οδηγιών Ζέλικο Ομπράντοβιτς λόγω ανάγκης σκόραρε κατά ριπάς. Όπως και να 'χει, οι μονομαχίες του με τον Βασίλη Σπανούλη θα αποτελέσουν απ' τα highlights της αναμέτρησης.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Το… ματσάρισμα του VSpan με τον «Μήτσο» είναι αυτό που κλέβει την παράσταση τα τελευταία χρόνια. Είναι βέβαιο πως ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ελλάδος κι Ευρώπης θα είναι και πάλι το κεντρικό πρόσωπο στο Ο.Α.Κ.Α. παρά την επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου. Απ' την απόδοσή του θα κριθούν πολλά. Οι «πράσινοι» αναμένεται να αλλάξουν πολλούς παίκτες επάνω του με στόχο να τον κουράσουν. Ανάλογα την απόδοσή του θα εξαρτηθεί και σε μεγάλο βαθμό η εικόνα των Πειραιωτών.

ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ vs. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Γιόνας Ματσιούλις δε θυμίζει σε τίποτα παίκτη που έχασε με τραυματισμό σχεδόν μία ολόκληρη αγωνιστική χρονιά. Παρόλα αυτά για την ώρα το χέρι του εξίσου δε θυμίζει τον ίδιο από πλευράς εκτελεστικότητας, αν και δικό του τρίποντο κλείδωσε τη πρόσφατη νίκη επί της Καντού. Τουλάχιστον κάνει αρκετές δουλειές, για να αναπληρώσει το κενό, με χαρακτηριστικότερο την έφεση στο ριμπάουντ, ενώ η σωματωδομή του του επιτρέπει να δώσει και να ρίξει... ξύλο κοντά στο καλάθι. Η ταχύτητα κι εκρηκτικότητα του Κώστα Παπανικολάου ίσως τον απασχολήσει περισσότερο απ' όσο περιμένει, αλλά γι' αυτό υπάρχουν οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο «Παπ» βγάζει την περισσότερη ενέργεια στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Απέναντί του θα βρει έναν δυναμικό φόργουορντ και το ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει να τρέξει και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, γιατί εάν επιχειρήσει να στείλει το παιχνίδι στο «1 εναντίον 1» θα έχει προβλήματα. Πλεονέκτημα θα έχει στο παιχνίδι πάνω από το καλάθι.

ΠΑΝΚΟ vs. ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Άντι Πάνκο γνωρίζει απ' την ημέρα υπογραφής του πως δεν γίνεται/μπορεί/πρέπει να αναγκάζει τον εαυτό του να κάνει όλα όσα και στη Λαγκούν Άρο, απ' όπου αποκτήθηκε ως MVP της περασμένης ACB. Παρότι 35 ετών, βάσει φυσικής κατάστασης αντέχει και 40:00 στο παρκέ, αλλά το θέμα είναι πώς θα τα αξιοποιήσει. Απέναντι στην Καντού απέδειξε πως δε φοβάται να πάρει το κρίσιμο σουτ, αρκεί να μην μπλέξει στο μυαλό του παλιές και καινούριες αρμοδιότητες, οπότε απομένει να περιορίσει τον προσωπικό αντίπαλό του, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί βαρόμετρο στην απόδοση του Ολυμπιακού.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Πέρυσι ο «Πριντ» είχε απέναντί του τον Κώστα Καϊμακόγλου, φέτος θα έχει έναν παίκτη που του ταιριάζει περισσότερο. Η λογική λέει πως απέναντι στον Άντι Πάνκο ο Έλληνας φόργουορντ θα έχει πλεονέκτημα, αλλά και πολλές δυσκολίες στην άμυνα, μια κι ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού αρέσκεται να παίζει μακριά από το καλάθι και να εκτελεί πίσω από τα 6.75 μέτρα.

ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ vs. ΝΤΟΡΣΕΪ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει πάρει όσο ποτέ σοβαρά τον ρόλο του κι ο επαναπατρισμός του τον βρίσκει να κατέχει εξέχοντα ρόλο στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού. Η στατιστική του είναι αισθηματά βελτιωμένη, όχι μόνο στις ελεύθερες βολές, αφού σκέφτεται πριν πράξει και δε χαραμίζει επιθέσεις. Μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες οι στιγμές επιπολαιότητάς του, έστω κι αν σχεδόν όλες καταλήγουν σε εύκολο λάθος. Οι μονομαχίες του με τον προσωπικό αντίπαλό του αναμένονται να κλέψουν την παράσταση, αφού η μπάλα θα περάσει πολλές φορές απ' τα χέρια του. Θα προσπαθήσει να φθείρει με φάουλ όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, αφού δύσκολα θα περάσει φάση χωρίς βοήθειες στο μαρκάρισμά του, αν και το πρόβλημα των φάουλ είναι... δρόμος διπλής κατευθύνσεως.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Πέρυσι ο Αμερικανός σέντερ είχε να αντιμετωπίσει τον Μάικ Μπατίστ και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να σταματήσει την δράση του. Φέτος τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί απέναντι του θα βρει έναν πολύ πιο δυνατό αντίπαλο, αλλά και εξίσου γρήγορο με αυτόν. Ο Τζόι Ντόρσεϊ θα προσπαθήσει να παίξει και πάλι ψηλότερα απ' τη στεφάνι και στην άμυνα θα κοιτάξει να βγάλει τον «Σόφο» απ' το ζωγραφιστό.

ΚΙΤΣΕΝ vs. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο πρόσφατος τραυματισμός του τον άφησε λίγο πίσω, αλλά ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ενδέχεται να τον... αναζωογονήσει. Ο Ντέργουϊν Κίτσεν κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ, αλλά ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το φημισμένο drive του κι η ώρα επιβάλλει να βγάλει προς τα έξω τις επιθετικές αρετές του. Παράλληλα πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως στην άμυνα, αφού τα νεαρά γκαρντ του Ολυμπιακού φημίζονται για το αγωνιστικό θράσος τους.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Έλληνας γκαρντ είναι ο παίκτης που θα μπει για να κρατήσει τον ρυθμό του αγώνα, αλλά και να σκοράρει, όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Δε θα εκβιάσει προσπάθειες, αυτό είναι σίγουρο και το ζητούμενο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι εάν και κατά πόσο θα καταφέρει να σταματήσει την δράση του Αμερικανού γκαρντ.

ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ vs. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Κώστας Τσαρτσαρής διανύει την 11η χρονιά του στην ομάδα και μετρά όσο κανείς παραστάσεις ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τον καιρό της ανανέωσής του ο ρόλος του φάνταζε περισσότερο σημαντικός εκτός παρκέ, αλλά ο ίδιος φρόντισε να διαψεύσει άπαντες. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του αποτελούν... πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό και καθότι έμπειρος αναμένεται να βάλει δύσκολους γρίφους στην αντίπαλη φροντ λάιν.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Δημήτρης Μαυροειδής θα μπει για να βγάλει εις πέρας «ειδικούς ρόλους». Η αμυντική απόδοσή του αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Το ματσάρισμά του με τον «Τσάρτσα» θα είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετικούς παίκτες.

ΜΠΡΑΜΟΣ vs. ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Στην καλή ημέρα του ο ομογενής γκαρντ μπορεί να προσφέρει πολλά στην επίθεση, αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται εξίσου τόσα και στην άμυνα. Το ευχάριστο είναι πως ήδη ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει καταφέρει να περάσει σ' όλους την ιδέα του... ομαδικού ριμπάουντ (σ.σ. όλοι κάνουν κίνηση προς τη μπάλα, πάνω στο οποίο ο Ολυμπιακός της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 έχτισε πολλά), οπότε μπορεί να διαγράψει κάτι απ' τη λίστα του. Τα υπόλοιπα -και παραμένουν αρκετά απέναντι στον πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού- είναι προς απόδειξη.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Για τον «Πέρπε» το παιχνίδι είναι αρκετά ιδιαίτερο. Ο 28χρονος φόργουορντ συνήθιζε να βρίσκει απέναντί του είτε τον Τζος Τσίλντρες είτε τον Κώστα Παπανικολάου. Τώρα που άλλαξε στρατόπεδο απέναντί του θα βρεθεί ένας διαφορετικού στυλ παίκτης. Ο Μάικ Μπράμος είναι αρκετά δυνατός αι η μεταξύ τους «μονομαχία» αναμένεται να κριθεί στο ποιος θα επιβάλλει το παιχνίδι του. Είναι βέβαιο πως ο πρώην «πράσινος» και νυν «ερυθρόλευκος» φόργουορντ θα προσπαθήσει πολλές φορές να παίξει στο ποστ.

ΛΑΣΜΕ vs. ΧΑΪΝΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Η πρώτη συμμετοχή του με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. απέναντι στην Καντού) τον βρήκε στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 3 λεπτά. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του τον καθιστούν κατάλληλο ζευγάρι με τον Κάιλ Χάινς, που επίσης φημίζεται για την αλτικότητά του και τις αμυντικές ικανότητές του. Ο βαθμός ετοιμότητάς του αναλόγως θα δώσει ή θα στερήσει στον προπονητή του μία επιπλέον λύση κι απ' την υπόλοιπη ψηλή γραμμή της ομάδος του μία επιπλέον χείρα βοηθείας.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Για τον Κάιλ Χάινς το ζευγάρι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί οι δύο παίκτες μοιάζουν αρκετά. Βγάζουν φοβερή ενέργεια και μένει να δούμε εάν ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού βρήκε τον παίκτη που θα τον σταματήσει. Κι αυτό γιατί πέρυσι έκανε μεγάλη ζημιά στους «πράσινους».

ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ vs. ΑΝΤΙΤΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Χίλτον Άρμστρονγκ ίσως αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αμερικανός δεν έχει βρει ρυθμό, είναι επιρρεπής στα φάουλ/λάθη κι αν περάσει στον πάγκο δεν επιστρέφει στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την ικανότητά του να ακολουθεί τις φάσεις και μακριά απ' το καλάθι συν το μακρύ άνοιγμα των χεριών του, αλλά κι ο ίδιος την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να το πράξει. Διαφορετικά εκ νέου οι Σχορτσανίτης & Τσαρτσαρής θα έχουν επιπλέον δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ίσως το πιο «παράξενο» ζευγάρι του ντέρμπι. Ο Σκοπιανός φόργουορντ/σέντερ παίζει κυρίως μακριά απ' το καλάθι, αλλά κι από μέση απόσταση, οπότε έχει ενδιαφέρον πως θα τον αντιμετωπίσει ο Αμερικανός. Φοβερό ενδιαφέρον θα έχει το συγκεκριμένο ζευγάρι και στην άλλη μεριά του παρκέ, αφού ο παίκτης του Παναθηναϊκού μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Σκοπιανό φόργουορντ των Πρωταθλητών Ελλάδος κι Ευρώπης κι ιδιαιτέρως στον τομέα των ριμπάουντ.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ vs. ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Χάρης Γιαννόπουλος, όπως κι ο Λιθουανός, φημίζεται για το ζεστό χέρι του απ' την περιφέρεια. Με τη διαφορά πως ο νεαρός φόργουορντ του Παναθηναϊκού μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα απ' το να περιμένει στη... γωνία να εκτελέσει. Διαθέτει ευστροφία κι αλτικότητα, ενώ κι η ταχύτητά του μπορεί να χρησιμεύσει στην άμυνα. Δύσκολα θα πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά με τη διάθεση μπορεί να αξιοποιήσει τα όσα λεπτά παρουσίας του στο παρκέ.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Στο ματς με την Κάχα Λαμποράλ δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο. Κι αυτό γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν πίστευε πως θα τον βοηθούσε αμυντικά. Στα επόμενα δύο ματς με Π.Α.Ο.Κ. κι Εφές έδειξε αγχωμένος και δύσκολα θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εάν το κάνει, θα βρει απέναντί του έναν παίκτη που μοιάζουν αρκετά. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί το «θανατηφόρο» σουτ του.

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ vs. ΣΛΟΥΚΑΣ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αποκτήθηκε ως επιπλέον λύση στη θέση του πόιντ γκαρντ και μέχρι στιγμής ακριβώς αυτό αποτελεί. Παρά την εμπειρία του στα εκτός Παναθηναϊκού περάσματα (σ.σ. διανύει την 3η θητεία του στην ομάδα), υστερεί σε... σφυγμούς -όπως αρέσκεται να λέει κι ο προπονητής του- ντέρμπι, οπότε εξαιρετικά δύσκολα θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΤΙΑ: Δείχνει κάπως… μπερδεμένος στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν έχει βρει ακόμη 100% τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και στο ντέρμπι θα κληθεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα της ομάδος του. Ερωτηματικό αποτελεί το εάν θα βοηθήσει αμυντικά, όπου αντιμετωπίζει προβλήματα.

 

Τελευταία Νέα