Η στολή του Spiderman που σε κάνει... spiderman! (pic)

Gazzetta team
Η στολή του Spiderman που σε κάνει... spiderman! (pic)
Θες να το παίξεις σούπερ ήρωας; Τώρα με τη στολή SpiderSense μπορείς να αποκτήσεις μία από τις υπερδυνάμεις του Spiderman και πιο συγκεκριμένα την αίσθηση της αράχνης όταν μία επίθεση έρχεται προς το μέρος της.

Ο Victor Mateevitsi από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις κατάφερε και δημιούργησε τη στολή με ονομασία SpiderSense, η οποία ενσωματώνει ρομποτικούς βραχίονες με μικρόφωνα τα οποία μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν υπερηχητικές ανακλάσεις από τα τριγύρω αντικείμενα. Όταν ένα μικρόφωνο αντιληφθεί ένα αντικείμενο κοντά, τότε η στολή ανταποκρίνεται στέλνοντας μία πίεση προς το σώμα και κατευθύνοντας το προς το στόχο. Η κάλυψη των 360 μοιρών προσδίδεται με τη χρήση 7 μικροφώνων.

Ο καθηγητής δοκίμασε τη στολή στους φοιτητές του, οι οποίοι με δεμένα μάτια και χάρτινα αστέρια σαν αυτά των ninja, κατάφεραν με ποσοστό επιτυχία 95% να πετύχουν κινούμενους στόχους τριγύρω τους. Η στολή αυτή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη όχι για επίθεση ή αποφυγή επιθέσεων, αλλά για παράδειγμα σε τυφλούς ανθρώπους, κάνοντας ευκολότερη την αποφυγή αντικειμένων γι’αυτούς. Ακόμη, σύμφωνα με τον καθηγητή, η στολή αυτή θα μποτούσε να χρησιμοποιηθεί στους ποδηλάτες για να μπορούν να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με άλλα οχήματα στο δρόμο.

Όπως και να ‘χει, η στολή αναμένεται να παρουσιαστεί στο Συνέδριο Augmented Human στη Στουτγάρδη, στη Γερμανία, το Μάρτιο. Μέχρι τότε, περισσότερα μικρόφωνα θα έχουν προστεθεί και οι δοκιμές σε τυφλούς θα έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται.

Πηγή: newspost.gr