Σήκωσε κούπα η Παπαμιχαήλ στο Μπουένος Αϊρες και μπήκε στο Top100 του διπλού!

Κώστας Ευθυμιάδης
Κάρλε και Παπαμιχαήλ με το τρόπαιο στο Μπουένος Αϊρες
Μίνι άθλος για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ και την Μαρία Κάρλε καθώς κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του 125αριου τουρνουά στο Μπουένος Αϊρές, με την Δέσποινα να παίζει δύο ματς την ίδια μέρα και την Κάρλε τρία.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε άλλο ένα WTA τουρνουά σ' αυτή τη σεζόν στα διπλά. Μαζί με την Κάρλε πήραν τη νίκη με 2-1 σετ σε ένα συναρπαστικό τελικό, με αντίπαλες τις Γκαρσία και Σίγουινγκ. Πήραν με 6-3 το πρώτο, έχασαν 4-6 το δεύτερο και στο Super tie break επικράτησαν με 11-9.

Πρόκειται για… άθλο του διδύμου καθώς πριν τον τελικό έπαιξαν και τον ημιτελικό κόντρα στο Νο1 του ταμπλό (Παρί /Στράκοβα), τις οποίες κέρδισαν με το εντυπωσιακό 6-3, 6-2.

Για την Κάρλε είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα, αφού έπαιξε τρία ματς! Αρχικά αγωνίστηκε στον τελικό του απλού όπου έχασε από την Βραζιλιάνα Λάουρα Πιγκόσι με 6-3, 6-2 για να ακολουθήσουν τα δύο διπλά.

Για την 30χρονη Παπαμιχαήλ ήταν ο δεύτερος τίτλος σε WTA τουρνουά φέτος, αφού τον περασμένο Αύγουστο είχε κερδίσει τον 1ο της στο Μπαρρανκίγια της Κολομβίας, με την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Αυτός ο τίτλος αναμένεται να τη φέρει και για πρώτη φορά στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στα διπλά, από το Νο.106 που βρίσκεται σήμερα και ισοδυναμεί και με το career high της.

Νέο ρεκόρ στο διπλό, μπήκε στο Top100

H κατάκτηση του τίτλου έφερε και ένα νέο ρεκόρ για την Παπαμιχαήλ. Για πρώτη φορά στην καριέρα της βρίσκεται στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά τα διπλά, αφού ανέβηκε 13 θέσεις και πλέον είναι στο Νο93!

Στο Νο113 βρίσκεται η Γραμματικοπούλου και στο Νο161 η Σακελλαρίδη, σε μια εντυπωσιακή τριπλή παρουσία της Ελλάδας στο Top200.

Στο απλό, η Σάκκαρη δεν αλλάζει ως τον Ιανουάριο στο Νο9, ενώ η Γραμματικοπούλου έμεινε σταθερή στο Νο217. Η Παπαμιχαήλ ανέβηκε μια θέση, στο Νο221, η Σακελλαροπούλου πέντε θέσεις, στο Νο282 και η Ματούλα έπεσε 8 θέσεις και είναι στο Νο318.

Μέσα στο Top500 είναι και η Δήμητρα Παύλου (Νο411), αλλά και η Μιχαέλα Λάκη, που μετά την εξαιρετική πορεία στο Ηράκλειο, κέρδισε 26 θέσεις και πλέον είναι στο Νο481, πλησιάζοντας το career high της (Νο466).

 

WTA Τελευταία Νέα