Πώς ο Τζόκοβιτς άλλαξε τη ζωή του πρωταθλητή στο Next Gen, Χαμάντ Μεντιέντοβιτς

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς και Μεντιέντοβιτς
Χάρη στην οικονομική - και όχι μόνο- στήριξη του Τζόκοβιτς, ο Χαμάντ Μεντιέντοβιτς έγραψε την πρώτη «χρυσή» σελίδα της καριέρας του.

Ο 20χρονος Χαμάντ Μεντιέντοβιτς κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Next Gen παίζοντας όλη την εβδομάδα εκπληκτικό τένις.

Η Σερβία έτσι έχει και τους δύο νικητές των τελικών της χρονιάς, αφού σε επίπεδο ανδρών, ο Τζόκοβιτς πήρε το ATP Finals.

Ο Νόλε είναι και ο λόγος που ο Μεντιέντοβιτς έχει μια τόσο καλή χρονιά, η οποία έφερε και τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην καριέρα του.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε δει το ταλέντο του και ήθελε να υπάρχει διάδοχη κατάσταση στην Σερβία μόλις αποχωρήσει. Γι’ αυτό και έκανε μία κίνηση που άλλαξε τη ζωή και την καριέρα του 18χρονου, τότε, Χαμάντ.

Τον συνάντησε μαζί με τον πατέρα του, Ελντιν, με σκοπό αρχικά να του δώσει συμβουλές για το πως θα γίνει πετυχημένος. Ο Χαμάντ προπονούνταν τότε στην ακαδημία του Τζόκοβιτς και η υπήρχε εύκολη πρόσβαση στον κορυφαίο τενίστα.

Ο Νόλε ωστόσο του είπε συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνει κι αυτά είχαν να κάνουν με προπονήσεις, φυσιοθεραπευτές και άλλα ζητήματα, τα οποί δεν σήκωνε η τσέπη της οικογένειας. Τότε, ο Τζόκοβιτς πήρε την απόφαση να αναλάβει αυτός τα έξοδα, υπό τον όρο ο νεαρός Χαμάντ να φροντίσει να πιάσουν τόπο, όπως κι έγινε χθες…

Ο πατέρας του Μεντιέντοβιτς, περιέγραψε σε σερβικά σάιτ την συνάντηση εκείνη.

«Ηταν η δεύτερη συζήτηση που είχα με τον Νόβακ και μου μιλούσε για συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνει ο γιος μου. Μου παρουσίασε τις ιδέες του, αλλά του είπα πως όλα αυτά κοστίζουν μια περιουσία που δεν έχουμε. Αυτός όμως συνέχισε να μου μιλάει για προπονητές και πως πρέπει να κάνουμε το ένα και το άλλο. Εγώ του επανέλαβα πως δεν γίνεται γιατί το κόστος είναι μεγάλο. Και γύρισε και μου είπε: “Ιντο, δεν το κάνω αυτό για τα χρήματα. Εγώ χρήματα θα βγάλω κι άλλα. Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω. Τι άνθρωπος θα ήμουν αν δε βοηθήσω ένα παιδί που του αξίζει και αγαπά το τένις και έχει ήδη καλά αποτελέσματα; Ξέρεις κάτι; Την ημέρα που ο Χαμάντ φτάσει στη κορυφή και θα κάνετε κι εσείς το ίδιο. Θα πάρετε ένα νέο παιδί κάτω από την προστασία σας και θα το βοηθήσετε με τον ίδιο τρόπο” Τώρα ήρθε αυτή η μέρα. Η μέρα που έφτασε στην κορυφή» είπε ο Ελντιν Μεντιέντοβιτς.

Πλέον ο γιος του μπορεί να καλύψει μόνος του τα έξοδα της καριέρας του. Μόνο από τον τίτλο αυτό, θα εισπράξει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα