WTA: Στον τελικό η Ριμπάκινα, περιμένει Κβίτοβα ή Κιρστέα

Elena Rybakina
Η Ελενα Ριμπάκινα επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό της Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 σετ και βάζει πλώρη για άλλον έναν τίτλο.

H Ελενα Ριμπάκινα βαδίζει ολοταχώς για έναν ακόμη μεγάλο τίτλο στο Tour της WTA.

Στον ημιτελικό (που ήταν κάτι σαν… τελικός) επικράτησε της Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και πλέον το ενδεχόμενο να κερδίσει το πρώτο 1000αρι τουρνουά της, είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Η τενίστρια από το Καζακστάν ήταν καταιγιστική με 11 άσους και 69% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς της κατάφερε να πάρει ένα περίπλοκο ματς στο οποίο τα breaks έπεφταν… βροχή (6 είχε η Ριμπάκινα και 5 η Πεγκούλα).

H Ριμπάκινα έκανε και ένα ρεκόρ στο τουρνουά που έχει να γίνει από το 2016 από την Σερένα Γουίλιαμς καθώς και στα 4 ματς που έπαιξε είχε τουλάχιστον 10 άσους. Αν κερδίσει τον τίτλο και κάνει το Sunshine Double (επικράτηση σε Ιντιαν Γουέλς και Μαϊάμι την ίδια σεζόν), θα γίνει η 5η που τα καταφέρνει μετά τις Στέφι Γκραφ (1994, 96), Κιμ Κλάιστερς (2005), Βικτόρια Αζαρένκα (2015) και Ιγκα Σβιόντεκ (2022).

Εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι έχει κερδίσει τα τελευταία 5 παιχνίδια που έχει δώσει απέναντι σε παίκτρια του Τοπ3 (Ζαμπέρ στον τελικό του Wimbledon, Σβιόντεκ στο Australian Open, Σβιόντεκ και Σαμπαλένκα στο Ιντιαν Γουέλς και Πεγκούλα στο Μαϊάμι).

Στον τελικό θα περιμένει να μάθει αύριο την αντίπαλό της. Θα είναι είτε η Σοράνα Κιρστέα που έχει προκριθεί από την προηγούμενη μέρα, είτε η Κβίτοβα που τα ξημερώματα κέρδισε με 2-1 σετ την Ε. Αλεξάντροβα (6-4, 3-6, 6-3) σε ματς 2 ωρών και 12 λεπτών.

 

WTA Τελευταία Νέα