Μπαντόσα και Σαμπαλένκα στα ημιτελικά της Στουτγάρδης

Newsroom
Μπαντόσα και Σαμπαλένκα στα ημιτελικά της Στουτγάρδης
Δύσκολες νίκες σε τρία σετ πήραν Μπαντόσα και Σαμπαλένκα, με την πρώτη να περνάει στο Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στα τρία σετ κρίθηκαν οι πρώτοι δύο προημιτελικοί του όπεν της Στουτγάρδης, με την Πάουλα Μπαντόσα και την Αρίνα Σαμπαλένκα να βρίσκονται αύριο αντιμέτωπες στα ημιτελικά.

Η Μπαντόσα ζορίστηκε αρκετά απέναντι στην Τζαμπέρ, αλλά πήρε την πρόκριση για την 4αδα με 2-1 σετ (7-6 (9), 1-6, 6-3).

Παρά τους 7 άσους της Τυνήσιας, είχε εξαιρετικά ποσοστά σε κερδισμένους πόντους μετά από πρώτο σερβίς (65% έναντι 53%) και σημαντικό στοιχείο του ματς ήταν ότι κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 11-9!

Με αυτή τη νίκη η Μπαντόσα την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης καθώς θα ξεπεράσει την τραυματία Κρεϊτσίκοβα.

Από την πλευρά της η Σαμπαλένκα χρειάστηκε επίσης τρία σετ κόντρα στην Ανέτ Κονταβέιτ, στο πιο ενδιαφέρον ίσως ματς των προημιτελικών. Πήρε 6-4 το πρώτο, έχασε 6-3 το δεύτερο, αλλά στο τρίτο ήταν καταιγιστική και το κέρδισε με 6-1 για να συνεχίσει στο τουρνουά.

Συνολικά είχε 10 άσους στο ματς και 6 διπλά λάθη, αλλά είχε παράλληλα και το εκπληκτικό 75.5% σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, μαζί με 74.6% περασμένο πρώτο σερβίς.

Αν η Σαμπαλένκα κερδίσει τον ημιτελικό, τότε θα περάσει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και θα ρίξει στο Νο5 την Σάκκαρη.

 

WTA Τελευταία Νέα