WTA Finals: Η Ζαμπέρ κρατά την 8η θέση μπροστά από την Σάκκαρη

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Μαρία Σάκκαρη
Στους 465 βαθμούς είναι η διαφορά της Ονς Ζαμπέρ με την Μαρία Σάκκαρη στο race για το WTA Finals.

Το τουρνουά στο Πεκίνο θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την είσοδο στην 8αδα του WTA Finals. Για να… παραταθεί η αγωνία, η Μαρία Σάκκαρη και οι υπόλοιπες διώκτριες των Ζαμπέρ και Μούχοβα, θα πρέπει να κάνουν ένα καλό τουρνουά στη Κίνα.

Ηδη, από τα ξημερώματα οι πέντε από τις 8 θέσεις έχουν κλειδώσει.

Η πρόκριση της Πεγκούλα επί της Σάκκαρη στον ημιτελικό στο Τόκιο έδωσε στην Αμερικανίδα την πρόκριση στο Κανκούν όπου ήδη είχαν εξασφαλίσει εισιτήριο οι Σαμπαλένκα, Σβιόντεκ, Ριμπάκινα και Γκοφ.

Μένουν τρεις θέσεις κενές τις οποίες αυτή τη στιγμή κρατούν οι: Βοντρούσοβα (3.671), Μούχοβα (3.650) και Ζαμπέρ (3.595).

Και οι τρεις είναι κοντά επομένως αν μία από αυτές δεν πάει μακριά στο Πεκίνο, θα δώσει στις άλλες δύο ένα σοβαρό πλεονέκτημα.

Την ίδια ώρα, μένουν ουσιαστικά δύο διοργανώσεις (το Πεκίνο που ξεκίνησε και την επόμενη εβδομάδα το 500αρι στην Ζενγκζού), στις οποίες βάσιμες ελπίδες έχουν 10-12 αθλήτριες, αλλά επί της ουσίας 3-4 είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν έστω κάποια από τις τρεις που κρατούν αυτή τη στιγμή τα τελευταία εισιτήρια.

Η Σάκκαρη είναι αυτή με τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς είναι 9η με 3.130 βαθμούς και σε κάθε περίπτωση θέλει να έχει καλύτερη πορεία από την Ζαμπέρ, αλλά να καταφέρει να φτάσει ως τα προημιτελικά, για να πάει για… τελικό στην Ζενγκζού.

Η Μάντισον Κις που είναι στην 10η θέση, έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός κούρσας καθώς δεν αγωνίζεται στο Πεκίνο και με το 500αρι που ακολουθεί, δεν θα προλάβαινε να φτάσει την Ζαμπέρ.
Η Πέτρα Κβίτοβα με 2.660 βαθμούς είναι αυτή που ακολουθεί (σημαντικά) πίσω σε βαθμούς την Σάκκαρη και θα πρέπει να πάει μέχρι τέλους στο Πεκίνο ώστε να διεκδικήσει την επόμενη εβδομάδα μια θέση για το Κανκούν.

Το ίδιο ισχύει και για τις Κρεϊτσίκοβα, Οσταπένκο, Κουντερμέτοβα, Κασάτκινα (πιθανή αντίπαλος της Σάκκαρη στον τρίτο γύρο στο Πεκίνο), ενώ για… θαύμα ψάχνουν Αλεξάντροβα, Σαμσόνοβα, Γκαρσία, Ζενγκ και Λινέτ, που θέλουν τίτλο και συνολικά δύο τελικούς, που κι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Από το τουρνουά στο Πεκίνο μόνο η Σάκκαρη και η Κβίτοβα μπορούν να ξεπεράσουν την Ζαμπέρ Κβίτοβα μόνο με κατάκτηση του τίτλου), ενώ η Ελληνίδα τενίστρια αν καταφέρει και φτάσει ημιτελικό ή τελικό, θα είναι με το ενάμιση πόδι στο Κανκούν…

To race για WTA Finals

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα