Πάουλα Μπαντόσα: Μια Ισπανίδα από το Μανχάταν

Αντώνης Πατσούρας
Πάουλα Μπαντόσα: Μια Ισπανίδα από το Μανχάταν
To Gazzetta παρουσιάζει την ζωή της Πάουλα Μπαντόσα η οποία το βράδυ (22:00) του Σαββάτου θ' αντιμετωπίσει την Μαρία Σάκκαρη στην Γουδαλαχάρα.

Η Πάουλα Μπαντόσα "συστήθηκε" στο ευρύ κοινό πριν από λίγες εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου 2021.

Χρειάστηκε να φτάσει σχεδόν στα 24 για να πετύχει την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, ίσως και έως την επόμενη ίσως και όχι.

Η Ισπανίδα το 2021 κατέκτησε το Indian Wells αλλά κανείς δεν θυμάται ότι το 2015 είχε κερδίσει το Roland Garros στα Juniors.

Η Πάουλα Μπαντόσα θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη το βράδυ του Σαββάτου (22:00) στην 2η αγωνιστική του WTA Finals της Γουαδαλαχάρα και το Gazzetta σας παρουσιάζει την ζωή και τα έργα της.

badosa

Yew York, Yew York

Η Πάουλα αν και οι γονείς της έχουν καταγωγή από την Ισπανία (Γκιρόνα) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Μανχάταν.

Την 15η Νοεμβρίου 1997 και όταν θα παίζει τον 3ο της αγώνα στον όμιλο του WTA Finals θα γιορτάζει τα 24α γενέθλια της.

Η μητέρα και ο πατέρας της ασχολήθηκαν με το μόντελινγκ. Η μαμά της άφησε την Καταλονία για να ζήσει τα όνειρα της στη Νέα Υόρκη ως μοντέλο. Την ακολούθησε και ο πατέρας της.

badosa

Άκουγε πολλές ιστορίες για μοντέλα, μόδα, οίκους και της άρεσε το Παρίσι. Που να φανταστεί ότι κάποτε στο Παρίσι θα κέρδιζε το Rolland Garros.

Από μικρή έζησε στη Βαρκελώνη και αγάπησε το τένις και τα χωμάτινα κορτ. «Δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου», είπε πρόσφατα σε συνέντευξη της η Ισπανίδα.

Πέρασε και κάποια χρόνια στη Βαλέθνια όπου συνέχισε να παίζει τένις. Έμαθε το τένις στη Βαρκελώνη και ονειρεύτηκε να κάνει μεγάλη καριέρα.

Η Σαράποβα και ο φόβος για τον Ναδάλ

Από μικρή αγάπησε τη Μαρία Σαράποβα. Της άρεσε το στυλ της, η φρεσκάδα της, οι αντιδράσεις της. Ήθελε να της μοιάσει. Από την άλλη λόγω Ισπανίας λατρεύει τον Ράφα Ναδάλ αν και...

badosa

Αν και τον φοβάται. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ντρεπόταν τον Ράφα όταν ήταν πιο νέα. Τον έβλεπε πολύ ψηλά και όταν βρίσκονταν σε κάποιον αγώνα ή εκδήλωση στην Ισπανία στο ίδιο σημείο έτρεχε να κρυφτεί. Δεν ήθελε να του συστηθεί, αφού σκεφτόταν "ποια είμαι εγώ;»

Πλέον το έχει ξεπεράσει. Βγάζει το καπέλο στον Ρότζερ Φέντερερ και θεωρεί τον πιο... αστείο παίκτη στο Tour τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

bados

Η άβολη στιγμή της καριέρας

Σε συνέντευξη της αποκάλυψε ποια ήταν η πιο άβολη και αστεία της στιγμή. Όταν ήταν μόλις 13 ετών είχε πάει σ' αγώνα στην Ισπανία χωρίς τις ρακέτες της.

Της ξέχασε και αναγκάστηκε να ζητήσει από την αντίπαλο της μια ρακέτα για να παίξουν. Αισθάνθηκε άβολα όταν στο τέλος την κέρδισε!

badosa

Η Πάουλα Μπαντόσα "σπούδασε" το τένις στη Βαρκελώνη και είναι η πόλη όπου διαμένει. Θυμάται την πρώτη της νίκη, το πρώτο της τρόπαιο και το πρώτο της παιχνίδι.

«Είχα χάσει 6-0,6-0. Ήταν καταστροφή», θα πει η Πάουλα.

Η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι

Εκτός από το τένις παρακολουθεί ποδόσφαιρο αλλά και λίγο μπάσκετ. Είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα και μεγάλη φαν του Λιονέλ Μέσι.

Της αρέσει ο Γιουσέιν Μπολτ αλλά και ο Πάου Γκασόλ ο οποίος και την συνεχάρη δημόσια για την κατάκτηση του Indian Wells. Η Ισπανίδα στις 17/10/2021 θα παίξει στον τελικό του Indian Wells και θα κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στην πρώην Νο1 κόσμου, την Βικτόρια Αζαρένκα.

bad

Είναι ο τίτλος της καριέρας της. Μέσα στο 2021 πήρε άλλον έναν στο Βελιδράδι. Σε επίπεδο γυναικών δεν έχει άλλους όμως ως Juniors θα πάρει το 2015 το Roland Garros.

Μέσα στο 2021 θα εισέλθει για πρώτη φορά στο top-10 (Νο10) και θα προκριθεί στο WTA Finals. Όλα αυτά σε 2 εβδομάδες. Ξεκίνησε στο 2021 ως Νο70.

Δεν είχε top-10 νίκη έως το 2021 αλλά αυτή τη χρονιά πέτυχε 5! Νίκησε ακόμη και το Νο1 κόσμου, την Άσλεϊ Μπάρτι.

Τα θέλω της Πάουλα και η κατάθλιψη

Της αρέσει η μουσική της Ισπανίας αλλά και η Λάτιν. Κάνει σαν ... τρελή για ταξίδια και είναι και ένας λόγος που λατρεύει το τένις. Στην ερώτηση "βουνό ή θάλασσα' επιλέγει χωρίς συζήτηση την θάλασσα που την ηρεμεί.

badosa

Όταν τελειώσει το WTA Finals θέλει να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο και να ταξιδέψει στις Μαλδίβες. Της αρέσει πολύ η σοκολάτα και είναι ερωτευμένη με τον Κουβανό ηθοποιό και χορευτή, τον Juan Betancourt.

Είναι ένα κορίτσι που θέλει να ζει κάθε στιγμή και δεν ξεχνάει τον συνάνθρωπο της. Μετά από τη νίκη της στο Indian Wells επισκέφτηκε νοσοκομείο με παιδιά στην Βαρκελώνη για να στηρίξει ηθικά και υλικά και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

Θαυμάζει τους ανθρώπους που είναι μαχητές και ειλικρινής. Αν και παιδί ανθρώπων της μόδας, της αρέσει το καθημερινό ντύσιμο και σπάνια φοράει τακούνια.

Το 2018 σκέφτηκε να τα αφήσει όλα. Έφτασε στα όρια της κατάθλιψης. Είχε άγχος και την έβρισκαν κρίσεις πανικού. Τα ξεπέρασε όλα και δούλεψε με τον εαυτό της.

@Photo credits: Τwitter WTA, Twitter Paula Badosa
 

WTA FINALS Τελευταία Νέα