Wimbledon: «Βόμβα» μεγατόνων, η Κορνέ πέταξε εκτός την Σβιόντεκ!

Newsroom
Wimbledon: «Βόμβα» μεγατόνων, η Κορνέ πέταξε εκτός την Σβιόντεκ!
Η 32χρονη Αλιζέ Κορνέ είναι αυτή που κατάφερε να σταματήσει το σερί της Σβιόντεκ στις 37 νίκες, πετώντας την εκτός 4ου γύρου στο Wimbledon και μάλιστα με άνετη νίκη!

Η Αλιζέ Κορνέ κατάφερε να γίνει αυτή που σταμάτησε την Ιγκα Σβιόντεκ! Μετά από 37 νίκες σερί, το Νο1 του κόσμου έχασε από την Γαλλίδα, Νο37, με 2-0 σετ (6-4, 6-2 σε 92 λεπτά) και έτσι αποχαιρέτησε το τουρνουά, στην αναμφίβολα μεγαλύτερη έκπληξη του Wimbledon.

H Σβιόντεκ είχε να χάσει από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν την κέρδισε η Οσταπένκο στην φάση των «16» στο Ντουμπάι και έχασε από την 32χρονη που έχει παίξει 65 grand slam και μόνο μία φορά έχει φτάσει ως τα προημιτελικά κι αυτή φέτος στο Australian Open!

H Γαλλίδα έβαλε δύσκολα από νωρίς στο Νο1 του κόσμου καθώς κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο σετ με 3-0 και 5-3, σερβίροντας για το 1-0, με το σκορ υπέρ της στο 5-4. Η Κορνέ κατάφερε να το κρατήσει εύκολα και πήρε το πρώτο σετ, με την Σβιόντεκ μετά από πολύ καιρό να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Αντέδρασε και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Κορνέ με μία επιστροφή winner πήρε πίσω το break και μείωσε 2-1 και έφτασε και σε δεύτερο για να προηγηθεί 3-2 και στη συνέχεια στο σερβίς της στο 4-2!

Το Νο1 τα είχε χαμένα και άρχισε να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, για να δεχτεί νέο break και την Γαλλίδα να σερβίρει για το ματς και τελικά να πάρει τη νίκη!

Επόμενη αντίπαλός της Kορνέ η Αϊλα Τομλγιάνοβιτς, η οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Αφησε εκτός άλλη μία seeded παίκτρια και μάλιστα με ανατροπή, κερδίζοντας την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (2-6, 6-4, 6-3).

Σίφουνας η Χάλεπ, μέσα η Μπαντόσα, έξω η Πεγκούλα

Μέσα σε 66 λεπτά η Σιμόνα Χάλεπ ξεμπέρδεψε με την Μ. Φρεχ.

Η Πολωνή προσπάθησε λίγο στο πρώτο σετ όπου μείωσε από 4-1 σε 4-3, όμως ηττήθηκε με 6-4, 6-1 και έτσι η Ρουμάνα, πρώην Νο1 της κατάταξης, έφτασε στην 2η εβδομάδα όπου θα παίξει με την Πάουλα Μπαντόσα που κέρδισε δύσκολα την Κβίτοβα με 7-5, 7-6.

Εκτός της Σβιόντεκ όμως και η Τζέσικα Πεγκούλα έμεινε εκτός συνέχειας. Το Νο8 του τουρνουά, ηττήθηκε από την 31χρονη Πέτρα Μάρτιτς με 6-2, 7-6, με την Κροάτισσα να περιμένει στον δεύτερο γύρο την Ριμπάκινα, που με την σειρά της άφησε εκτός την Ζενγκ με 7-6, 7-5.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα