Δύο σούπερ μάχες με φόντο τον τελικό

Δύο σούπερ μάχες με φόντο τον τελικό
Τα μάτια στα ημιτελικά των γυναικών σήμερα στο Wimbledon με τις αναμετρήσεις Μπάρτι – Κέρμπερ και Σαμπαλένκα – Πλίσκοβα.

Δύο ανταγωνιστικούς ημιτελικούς αναμένεται να δούμε σήμερα στο γυναικείο ταμπλό του Wimbledon.

Στον πρώτο αγώνα χρονικά, η Ασλεϊ Μπάρτι (Νο1) θα αντιμετωπίσει στις 15:30 την Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο25) η οποία επιστρέφει σε ημιτελικό grand slam μετά το Wimbledon του 2018 όπου και κέρδισε το τρόπαιο. Από τότε η Γερμανίδα δεν έχει καταφέρει τίποτε περισσότερο από το να φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο τρεις φορές, ενώ φέτος στα προηγούμενα δύο grand slam αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Και για την Μπάρτι είναι η πρώτη φορά που φτάνει τόσο μακριά στο Λονδίνο καθώς η καλύτερη παρουσία της ήταν το 2019 όταν έφτασε ως τον 4ο γύρο. Οι δύο τενίστριες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν (2 φορές το 2017 και άλλες 2 το 2018), με το σκορ να είναι 2-2 στις νίκες.

Ντέρμπι μεταξύ Πλίσκοβα και Σαμπαλένκα

Μεγάλη μάχη αναμένεται και στον άλλο ημιτελικό που θα ακολουθήσει αυτόν της Μπάρτι με την Κέρμπερ. Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο8) και Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2) υπόσχονται μια δυνατή μονομαχία, με τις δύο τενίστριες να έχουν βρεθεί αντιμέτωπες δύο φορές στο παρελθόν. Και οι δύο ήταν το 2018 σε Ιστμπουρν και Σινσινάτι, με την Σαμπαλένκα να κερδίζει και τα δύο ματς σε τρία σετ.

Η Πλίσκοβα έχει φτάσει πολλές φορές στην «πηγή» για έναν τίτλο σε grand slam, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Έχει έναν τελικό (US Open, 2016) και δύο ημιτελικούς, αλλά στο Wimbledon δεν έχει φτάσει ποτέ πιο μακριά από τον 4ο γύρο με εξαίρεση την φετινή χρονιά.

Από την πλευρά της η Σαμπαλένκα έχει τίτλους μόνο στο διπλό, καθώς στο μονό σε 14 grand slam που έχει παίξει στην καριέρα της, το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν φέτος ο 4ος γύρος στο Australian Open, κάτι που είχε πετύχει και στο US Open το 2018.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα