Vienna Open: Ο Ζβέρεφ τον τίτλο και ο Τιάφο το χειροκρότημα στη Βιέννη (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Vienna Open: Ο Ζβέρεφ τον τίτλο και ο Τιάφο το χειροκρότημα στη Βιέννη (vids)
O Αλεξάντερ Ζβέρεφ έστω και δύσκολα κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο για φέτος, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον Φράνσις Τιάφο στη Βιέννη.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητή Φράνσις Τιάφο, αλλά στο τέλος ήταν αυτός που σήκωσε το τρόπαιο στη Βιέννη.

Ο Γερμανός τενίστας, Νο4 στον κόσμο, επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-4) σε 1 ώρα και 35 λεπτά, σε ένα παιχνίδι όπου σέρβιρε εκπληκτικά, αλλά όταν έβγαζε υποδοχή ο Τιάφο του έκανε την ζωή δύσκολη.

Ο Ζβέρεφ ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς κάνοντας το 2-1 με τέσσερις άσους στο τρίτο γκέιμ. Ακολούθησε και ένα μπρέικ για το 3-1, αλλά ο Τιάφο απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Στη συνέχεια κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους, με τον Ζβέρεφ να βρίσκει μπρέικ στο 6-5 από λάθος του Τιάφο και να κάνει το 1-0.

Σκληρό καρύδι ο Τιάφο

Ο Αμερικανός έδειχνε κουρασμένος, αλλά είχε αποφασίσει να δώσει μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Σε κάθε ευκαιρία που είχε για μπρέικ ο Ζβέρεφ, απαντούσε με χτυπήματα που ήταν από άλλον... πλανήτη.

Εβγαζε ασύλληπτες άμυνες και τις μετέτρεπε σε winner, με τον Ζβέρεφ ορισμένες φορές να τον κοιτάζει με απορία και άλλες να βγάζει κι ο ίδιος τρομερά χτυπήματα, με τον Αμερικανό να γελά και να του δίνει και το χέρι σε ένα changeover.

Τελικά ο Ζβέρεφ, που σέρβιρε εκπληκτικά και σε αυτό το ματς (19 άσους, 82% πρώτο σερβίς, 80% κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο σερβίς) όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο βρήκε μπρέικ από τον φανερά κουρασμένο Τιάφο, στο 5-4. Με έναν winner (είχε 37 σε όλο το ματς έναντι 20 του Αμερικανού και μόλις 11 αβίαστα λάθη) σφράγισε τη νίκη του που του έδωσε τον πέμπτο φετινό τίτλο σε ισάριθμους τελικούς, αλλά και τον 18ο της καριέρας του.

Με τον τίτλο αυτό «έπιασε» και τον Ρουντ για φέτος καθώς ο Νορβηγός έχει επίσης 5 μέσα στο 2021, ενώ έφτασε από τον Ιούλιο το ρεκόρ του στο 25-2.

Στο τέλος του αγώνα πάντως το διασκέδασε και ο Γερμανός που πήγε και έκατσε στον πάγκο του Τιάφο, κάνοντας λίγο χαβαλέ μετά από ένα αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι.

H Interwetten είναι ο μεγάλος χορηγός του Vienna Tour

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VIENNA OPEN Τελευταία Νέα