US Open: Ο εντυπωσιακός Αλκαράθ υπέταξε και τον Τιάφο και στοχεύει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης

Newsroom
US Open: Ο εντυπωσιακός Αλκαράθ υπέταξε και τον Τιάφο και στοχεύει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης
Ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ σταμάτησε τον Φράνσις Τιάφο και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 23χρονο Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του US Open, με τον νικητή να αναριχάται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Κάρλος Αλκαθάρ συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στο τουρνουά της Νέας Υόρκης με επόμενο... θύμα του τον Φράνσις Τιάφο τον οποίο υπέταξε με 6-7(6), 6-3, 6-1, 6-7(5), 6-3 μετά από έναν 4ωρο αγώνα.

Έτσι θα δώσει το παρών στον πρώτο major τελικό της καριέρας του (11/9, 23.00), όντας ο νεαρότερος φιναλίστ σε Grand Slam μετά τον Ράφα Ναδάλ του 2005 και ο νεαρότερος φιναλίστ στο US Open μετά τον Πιτ Σάμπρας το 1990.

Αν μάλιστα καταφέρει να επικρατήσει του Κάσπερ Ρουντ -που επικράτησε στα τέσσερα σετ επικράτησε του Καρέν Χατσάνοφ- θα γίνει ο νεαρότερος αθλητής που ανεβαίνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης γράφοντας Ιστορία.

Το παιχνίδι του νεαρού Ισπανού με τον Αμερικανό ήταν για γερά νεύρα. Το πρώτο σετ πήγε στον Ρουντ μετά από διπλό λάθος του Αλκαράθ στο 6-7! Ο 19χρονος όμως δεν πανικοβλήθηκε έκανε το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα προηγήθηκε με 4-2 και παρότι έχασε δύο σετ πόιντ στο 5-2, κατάφερε να «γράψει» το 1-1.

Ο Αλκαράθ μπήκε δυνατά και στο τρίτο σετ κερδίζοντάς το και κάνοντας το 2-1. Ο Τιάφο, προσπάθησε έκανε αντεπίθεση και παρέμεινε με πείσμα στον αγώνα έτσι τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, το οποίο κέρδισε για άλλη μια φορά ο Τιάφο. Ο refuse to lose Αλκαράθ όμως ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη.

 

US OPEN Τελευταία Νέα