Αζαρένκα: «Είναι περίεργο να είναι εμβολιασμένοι οι θεατές και όχι οι τενίστες»

Αζαρένκα: «Είναι περίεργο να είναι εμβολιασμένοι οι θεατές και όχι οι τενίστες»
Ξεκάθαρη θέση υπέρ του εμβολιασμού των τενιστών για τον covid-19 πήρε η φιναλίστ του US Open 2020 Βικτόρια Αζαρένκα.

Η πρώην Νο1 κόσμου και δις νικήτρια του Australian Open η Βικτόρια Αζαρένκα, που είναι και μητέρα ενός αγοριού, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη της επί της Παολίνι στον 2ο γύρο του US Open και πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του εμβολιασμού των παικτών για τον covid-19.

Η Λευκορωσίδα τενίστρια που το 2020 ήταν φιναλίστ στη Νέα Υόρκη:

«Θέλω να αρχίσει συζήτηση μεταξύ των παικτών, διότι για μένα είναι λίγο περίεργο που οι θεατές πρέπει να εμβολιασμένοι και οι παίκτες όχι. Κατά την άποψή μου είναι αναπόφευκτο να γίνει υποχρεωτικό κάποια στιγμή, όπως κάνουν και άλλες λίγκες.

Δεν βλέπω τον λόγο να καθυστερεί, διότι όλοι θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τις δουλειές μας και ξέρω ότι γίνονται πολλές συζητήσεις γι' αυτό.

Σέβομαι κάθε άποψη, αρκεί να μην είναι θεωρία συνωμοσίας. Αν έχεις ικανοποιητική γνώση, το έχεις ψάξει και έχεις στατιστικά και δεδομένα, είναι άλλη συζήτηση.

Θεωρώ, όμως, ότι σε πολλούς παίκτες λείπει η γνώση πάνω σε αυτά που λένε. Ελπίζω η ένωση να πάρει τη σωστότερη απόφαση για τη δουλειά μας, για την υγεία μας, για τα τουρνουά. Και νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε την κουβέντα, γιατί όπως είπα πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο».

Πάντως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε εκφράσει άλλη άποψη και είχε προκαλέσει σάλο!

 

US OPEN Τελευταία Νέα