Όταν το 2012 ο Αντι Μάρεϊ κέρδιζε το US Open χάρη σε toilet break… (vid)

Όταν το 2012 ο Αντι Μάρεϊ κέρδιζε το US Open χάρη σε toilet break… (vid)
Ο Αντι Μάρεϊ παραπονέθηκε για το διάστημα που έμεινε στα αποδυτήρια ο Τσιτσιπάς, όταν ο ίδιος έχει κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα το 2012 κόντρα στον Τζόκοβιτς.

Ο Αντι Μάρεϊ είχε αρκετά νεύρα στην διάρκεια του αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, για τον πρώτο γύρο του US Open.

Ο Σκωτσέζος παραπονέθηκε για το διάστημα που ο Ελληνας τενίστας βρισκόταν στα αποδυτήρια μετά από toilet break που ζήτησε στο τέλος του τρίτου σετ. Μάλιστα, ο Μάρεϊ μίλησε υποτιμητικά στην συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως έχασε τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Στέφανου.

Μόνο που ο Τσιτσιπάς κινήθηκε βάσει κανονισμών, ενώ και ο ίδιος έχει κάνει στο παρελθόν το ίδιο πράγμα και μάλιστα στον τελικό του 2012 στη Νέα Υόρκη, κερδίζοντας τελικά και το τρόπαιο!

Αντίπαλός του ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό, με τον Μάρεϊ να έχει πάρει τα πρώτα δύο σετ, αλλά να χάνει τα επόμενα δύο. Στο τέλος του τρίτου και του τέταρτου σετ πήρε toilet break το οποίο κράτησε αρκετή ώρα και τελικά κέρδισε το παιχνίδι και το τρόπαιο. Μετά τον τελικό παραδέχτηκε πως αυτό τον βοήθησε να κερδίσει το τρόπαιο!

«Είχα παίξει 4 τελικούς ως τότε και είχα κερδίσει μόνο ένα σετ. Στο μυαλό μου μπήκε η ιδέα πως δεν θα είμαι πραγματικός νικητής μέχρι να πάρω ένα grand slam. Μετά το τέλος του τέταρτου σετ, είχα πολλή αρνητική σκέψη στο μυαλό μου. Δεν πίστευα στον εαυτό μου. Όταν βγαίνεις στο στάδιο, υπάρχει στα δεξιά σου ένα μικρό κουβούκλιο, πιο μικρό από τουαλέτα. Σκεφτόμουν τι έκανα λάθος και πήγα να χάσω το ματς. Δεν μπορούσα να βγω στο γήπεδο σε αυτή την κατάσταση. Αρχισα να σκέφτομαι δυνατά, λες και ήταν το πρώτο σημάδι τρέλας. Συνήθως δε μιλάω στον εαυτό μου. Πήρα αυτό το ασυνήθιστο toilet break. Καθόμουν μπροστά στον καθρέπτη ιδρωμένος, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι. Και άρχισα να μιλάω δυνατά στον εαυτό μου. Έλεγα: Δεν θα χάσεις αυτό το ματς. Το έλεγα συνεχώς όλο και πιο δυνατά. Ηταν λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά κάτι άλλαξε μετά από αυτό το break». Και όντως άλλαξε καθώς πήρε εύκολα με 6-2 το πέμπτο σετ και κατέκτησε το τρόπαιο…

  • Tags:
 

US OPEN Τελευταία Νέα