United Cup: H εφτάψυχη Γερμανία και η αήττητη Πολωνία για τον τίτλο

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ
H εφτάψυχη Γερμανία και η αήττητη Πολωνία θα παίξουν για τον τίτλο στο United Cup στο Σίδνεϊ, τι έγινε στους ημιτελικούς.

Η Γερμανία και η Πολωνία θα είναι οι χώρες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο United Cup.

Από το πρωί της Κυριακής (7/1, 08:30 ώρα Ελλάδας, ΕΡΤ Sports 2) στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια του τελικού, με την Ιγκα Σβιόντεκ να παίζει με την Αντζελίκ Κέρμπερ και αμέσως μετά (10:00) οι Χούμπερτ Χουρκάτζ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ να δίνουν τη δική τους μάχη στο μονό ανδρών. Για το μεικτό διπλό το δίδυμο Σβιόντεκ/Χουρκάτζ δηλώθηκε για την Πολωνία και οι Σίγκεμουντ/Μάρτερερ για τη Γερμανία.

Μεταμεσονύχτια πρόκριση η Γερμανία

Το ζητούμενο στον τελικό θα είναι η ομάδα της Γερμανίας, που θα επιστρέψει στο κορτ 15 περίπου ώρες μετά την πρόκριση επί της Αυστραλίας με 2-1 νίκες, σε μια σειρά που ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και η Λάουρα Σίγκεμουντ στο καθοριστικό μεικτό διπλό νίκησαν τον Μάθιου Έμπντεν και τη Στορμ Χάντερ με 7-6(2), 6-7(2), 15-13.

Ο Αλεξ ντε Μινόρ επικρατώντας του Ζβέρεφ με 5-7, 6-3, 6-4 είχε δώσει το προβάδισμα στην Αυστραλία, όμως η Κέρμπερ νικώντας την Τομλιάνοβιτς με 4-6μ 6-2, 7-6(7) κράτησε τη γερμανική ομάδα στο παιχνίδι.

Με άνεση η Πολωνία

Η Πολωνία παίζοντας πρώτη στο δικό της ημιτελικό, συνέχισε την αήττητη πορεία της απέναντι στη Γαλλία, με 3-0.

Ο Χουρκάτζ νίκησε τον Μαναρινό με 6-3, 7-5, η Σβιόντεκ την Γκαρσία με 4-6, 6-1, 6-1 εξασφαλίζοντας την πρόκριση της Πολωνίας. Στο μεικτό διπλό οι Κάβα/Ζιελίνσκι νίκησαν την Ελιξάν Λεσεμιά και τον Εντουάρντ Ρόζερ Βεσελί με 6-3, 6-3.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα