Σάκκαρη - Τρεβιζάν 1-2: Λύγισε στο θρίλερ η Μαρία, προβάδισμα πρόκρισης η Ιταλία (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
H Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μία τρομερή ανατροπή απέναντι στην απίθανη σήμερα Μαρτίνα Τρεβιζάν και η Ιταλία πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο United Cup.

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε σε ένα παιχνίδι που θα είναι υποψήφιο για ματς της χρονιάς στο Σίδνεϋ.

Η Μαρτίνα Τρεβιζάν μετά από ένα απίστευτο θρίλερ 3 ωρών και 15 λεπτών, πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 7-5) και έκανε το 1-0 για την Ιταλία στον ημιτελικό του United Cup.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με πολλές αλλαγές συναισθημάτων, η Μαρία είδε να της πηγαίνουν όλα στραβά, να γυρίζει με δάκρυα στα μάτια στο court στο δεύτερο σετ, να ανατρέπει την κατάσταση και να φτάνει μια ανάσα από τη νίκη, αλλά τελικά η απίθανη Ιταλίδα έκανε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας της και πήρε μία μεγάλη νίκη που βάζει δύσκολα στην ελληνική ομάδα.

Εκπληκτικό τένις η Τρεβιζάν, νεύρα από την Σάκκαρη

Στην εκκίνηση του αγώνα η Τρεβιζάν κατάφερε να σπάσει εύκολα το σερβίς της «μουδιασμένης» στο ξεκίνημα Σάκκαρη, η οποία έκανε τρία λάθη. Η Ιταλίδα είχε το μομέντουμ και με ορισμένους winner έκανε το 2-0, ενώ στη συνέχεια γύρισε από το 40-15 και βρέθηκε με break point. Ομως εκεί το… έσωσε η Σάκκαρη και με δύο εξαιρετικά σερβίς μείωσε σε 2-1.

Η Μαρία ισορρόπησε την κατάσταση και παίζοντας πιο επιθετικά και αναγκάζοντας σε λάθη την αντίπαλό της, για να πάρει πίσω το break και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Ωστόσο, η Ιταλίδα έφτασε ξανά σε break από ένα αβίαστο λάθος της Σάκκαρη και ένα διπλό λάθος στο σερβίς και προηγήθηκε 3-2.

Η Τρεβιζάν ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και όλα τα χτυπήματά της ήταν ακριβείας. Έφτασε στο 4-2 παίζοντας τρομερό τένις, με την Σάκκαρη να κερδίζει αμέσως μετά για πρώτη φορά ένα εύκολο game κι αυτό χάρη στο πρώτο σερβίς που δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να παίξει πόντους.

Η Ιταλίδα συνέχισε να βγάζει τρομερά χτυπήματα και έφτασε στο 5-3, καθώς και σε 0-40 στο σερβίς της Μαρίας που έδειχνε εκνευρισμένη, χτυπώντας με μανία το μπαλάκι στην κερκίδα…

Ενα ακόμη λάθος της έδωσε το σετ στην Τρεβίζαν.

Από τα δάκρυα απόγνωσης στο 1-1 σε θρίλερ η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη πήγε στα αποδυτήρια και γύρισε σκουπίζοντας τα δάκρυα από τα μάτια της, κάτι που έδειχνε φανερά ότι δεν είχε την ηρεμία να διαχειριστεί την κατάσταση. Με την έναρξη του σετ η Τρεβιζάν συνέχισε να βγάζει απίθανα χτυπήματα και έκανε το 1-0.

Το 2-0 ήρθε από ένα ακόμη χαμένο χτύπημα της Σάκκαρη, που δεν μπορούσε να βρει με τίποτα απάντηση στα άψογα χτυπήματα της Ιταλίδας.

Αφού ηρέμησε για λίγο, η Μαρία άρχισε να έχει πιο ποιοτικά χτυπήματα και βάζοντας λίγο ρίσκο, δικαιώθηκε και έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της, μειώνοντας σε 2-1.

Αυτό το break έδειχνε σαν την τελευταία ευκαιρία της Σάκκαρη να μπει στο ματς καθώς μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε εντελώς απογοητευμένη και χωρίς πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Και στο αμέσως επόμενο game κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 με love service game, με την Ιταλίδα ωστόσο με έναν άσο να κρατά το προβάδισμα με 3-2.
Με την βοήθεια του φιλέ, η τυχερή σε εκείνο το σημείο Σάκκαρη, ισοφάρισε σε 3-3 και αμέσως μετά ήρθε ένα break «χρυσάφι» με την Μαρία να πιέζει στη βασική γραμμή και την Τρεβιζάν να κάνει μαζεμένα άστοχα χτυπήματα.

Ηταν η πρώτη φορά στο ματς που η Σάκκαρη είχε προβάδισμα στο ματς και πήγαινε να σερβίρει για το 5-3, το οποίο και έκανε, με την Τρεβιζάν να δείχνει πως αρχίζει να αμφιβάλλει λίγο για τα χτυπήματά της. Ομως η αποφασισμένη Ιταλίδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με μία τρομερή λόμπα σε πόντο που φαινόταν χαμένος, έφτασε σε break point το οποίο εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε σε 5-5.

Ομως η Σάκκαρη επέμεινε! Πήγε σε μεγάλα ράλι που δεν της πήγαιναν στην αρχή του ματς, αλλά έφτασε σε διπλό break point. Ομως η Τρεβίζαν πήρε 4 πόντους στη σειρά με ωραία χτυπήματα και απέκτησε προβάδισμα 6-5, με την Σάκκαρη να πηγαίνει να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Με δυσκολία τα κατάφερε και το σετ πήγε στο tie break με την ένταση να χτυπάει «κόκκινο».

Η Ιταλίδα πήρε τον πρώτο πόντο και στο 1-1 έκανε το πρώτο μίνι μπρέικ με μία λίγο τυχερή επιστροφή. Αμέσως το πήρε πίσω η Σάκκαρη σε ένα μεγάλο ράλι και πήγε με άσο (3-3) στο change. Εκεί ήρθε αβίαστο λάθος από την Μαρία, που όμως το διόρθωσε αμέσως μετά με ένα μπάκχαντ στη διαγώνιο. Και αμέσως μετά πήρε έναν αδιανόητο πόντο με μία άμυνα από το πουθενά , στέλνοντας στην άλλη γωνία το μπαλάκι, με την Τρεβιζάν να αιφνιδιάζεται.

Με 5-4 προβάδισμα πήρε το σερβίς η Μαρία και έφτασε αμέσως σε διπλό σετ πόιντ! Και με άλλο ένα λάθος της Ιταλίδας ισοφάρισε, στέλνοντας το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί πήγε με πιο καθαρό μυαλό η Σάκκαρη να προσπαθήσει να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Αντεξε η Τρεβιζάν και έκανε το 1-0 για την Ιταλία

Εχοντας καθαρίσει το μυαλό της η Σάκκαρη, μπήκε πιο ψύχραιμα και διαχειρίστηκε σωστά το πρώτο game του τρίτου σετ, κερδίζοντάς το εύκολα. Εφτασε σε break point μάλιστα από μαζεμένα λάθη της αντιπάλου της, αλλά η Τρεβιζάν έβγαλε δύο winners στη συνέχεια και τελικά ισοφάρισε σε 1-1 από ένα χαμένο μπάκχαντ της Μαρίας. Ωστόσο, με «όπλο» το πρώτο σερβίς, η Σάκκαρη έφτασε εύκολα στο 2-1.

Με περίπατο ισοφάρισε η Ιταλίδα σε 2-2 και έφτασε στη συνέχεια σε διπλό break point. Το πέτυχε με τον πιο τυχερό τρόπο καθώς μία άμυνά της χτύπησε στην ταινία του φιλέ και έμεινε εκεί το μπαλάκι, στην πλευρά της Σάκκαρη.

Με 3-2 προβάδισμα η Ιταλίδα πήγε στο σερβίς και έκανε το 4-2 με ένα οριακά άστοχο μπάκχαντ της Σάκκαρη στο 40-30. Με love service game η Σάκκαρη μείωσε σε 4-3.

Το πολυπόθητο break ήρθε αμέσως μετά με τένις πολύ υψηλού επιπέδου, με τον ένα μεγάλο πόντο να διαδέχεται τον άλλον από την Σάκκαρη.
Η Ελληνίδα τενίστρια κράτησε έστω και δύσκολα το σερβίς της, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και στέλνοντας την Τρεβιζάν να σερβίρει υπό μεγάλη πίεση πλέον, για να μείνει στο ματς. Πολύ δύσκολα και παρά τα σημάδια κούρασης, η Ιταλίδα έμεινε στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας 5-5.

Πέρασε μπροστά και 0-30 στο σερβίς της Σάκκαρη, η Μαρία προηγήθηκε 40-30, αλλά έφτασε με επιστροφή winner σε break point η Τρεβιζάν. Σε ένα μεγάλο ράλι σε διάρκεια, η Μαρία έχασε οριακά την βασική γραμμή και η Ιταλίδα πήγε να σερβίρει για το ματς.

Τελικά με ένα οριακό χτύπημα στη βασική γραμμή πήρε τη νίκη η Ιταλίδα και έκανε το 1-0 για την Ιταλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα