Σάκκαρη: «Το τένις είναι στο επίκεντρο στην Ελλάδα» (vid)

Σάκκαρη: «Το τένις είναι στο επίκεντρο στην Ελλάδα» (vid)
Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της με την Σβιάτεκ, την Κρεϊτσίκοβα αλλά και το τένις στην Ελλάδα.

«Φέτος απέδειξα στον εαυτό μου ότι παίζω καλά, νίκησα πολλές καλές παίκτριες.

Μάλλον είχα και τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου να μου λένε ότι μπορώ και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση», έτσι ξεκίνησε την ομιλία της στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με την Ίγκα Σβιάτεκ στο Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη.

«Ήρθε αυτή η εβδομάδα»

Η Ελληνίδα τενίστρια μίλησε στη συνέχεια για την επόμενη ημέρα στο Παρίσι και την αντίπαλο της, την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα: «Δεν θέλω να ενθουσιάζομαι, διότι δεν έχω ρεπό αύριο. Πρέπει να παίξω, να παραμείνω συγκεντρωμένη. Είναι μεγάλο επίτευγμα, σίγουρα.

Απολαμβάνω τον χρόνο μου στο court. Είχα ανθρώπους γύρω μου που μου έλεγαν ότι θα ερχόταν. Είχαν δίκιο. Απλά εγώ ήμουν ανυπόμονη και έλεγα, πότε θα έρθει; Ήρθε αυτή την εβδομάδα και είμαι χαρούμενη.

«Εμπιστεύομαι το πλάνο»

Πρέπει να πω ότι δεν έπαιξα καλά στο Ντουμπάι. Ήταν, όμως, μια από τις καλύτερες εβδομάδες της, μπράβο της. Έπαιξε πάρα πολύ καλά. Διαφορετικές συνθήκες, γρήγορα courts, γρήγορες μπάλες.

Έκανα πολλά λάθη. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι σίγουρη ότι οι προπονητές μου θα μου δώσουν το σωστό πλάνο. Μέχρι τώρα έχω εκτελέσει σωστά ό,τι μου έχουν πει. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και το πλάνο τους. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει».

«Το Νο1 τώρα στην Ελλάδα»

Για το ελληνικό τένις, τον Στέφανο και την πρόοδο στη χώρα σημείωσε: «Τώρα πλέον υπάρχει και ίσως είναι και το Νο.1 άθλημα στη χώρα, αφού το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ έχουν τελειώσει.

Άρα, το τένις είναι στο επίκεντρο. Είμαστε πολύ κοντά με τον Στέφανο, γνωριζόμαστε από μικροί. Τον βλέπω κάθε μέρα εδώ, τρώμε δίπλα-δίπλα με τις ομάδες μας κάθε βράδυ. Είμαι χαρούμενη για εκείνον, είναι συναρπαστικές στιγμές για το ελληνικό τένις».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα