Το ρεκόρ του Τζόκοβιτς στα Masters και οι πέντε που τον έχουν κερδίσει σε τελικούς

Κώστας Ευθυμιάδης
Το ρεκόρ του Τζόκοβιτς στα Masters και οι πέντε που τον έχουν κερδίσει σε τελικούς
Ρεκόρ 37-17 έφτασε σε τελικούς Masters ο Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει χάσει τους 15 από την τριπλέτα Ναδάλ, Φέντερερ, Μάρεϊ.

Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο, είναι το ρεκόρ του Νόβακ Τζόκοβιτς σε τελικούς Masters.

Ο Σέρβος κατέκτησε έναν ακόμη στο Παρίσι κόντρα στον Μεντβέντεφ, φτάνοντας τους 37 στην καριέρα του.

Ο Νόλε βρίσκεται μόνος πρώτος στη κορυφή της σχετικής λίστας, με τον Ναδάλ να έχει 36, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το συνολικό ρεκόρ του το οποίο ανέρχεται σε τελικούς σε 37 νίκες και 17 ήττες.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως από τις 17 αυτές ήττες, οι 15 έχουν έρθει από την τριπλέτα Φέντερερ, Ναδάλ και Μάρεϊ!

Μόνο άλλοι δύο τενίστες έχουν καταφέρει να τον κερδίσουν σε τελικό. Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στη Ρώμη το 2017 και τον Κάρεν Κατσάνοφ στο Παρίσι το 2018.

Άλλες επτά φορές τον έχει κερδίσει ο Ναδάλ (όλες στο χώμα πλην του Indian Wells το 2007 στον «παρθενικό» τελικό του Τζόκοβιτς σε Masters, πέντε φορές έχει χάσει από τον Μάρεϊ και 3 από τον Φέντερερ.

Τελικοί Τζόκοβιτς σε Masters

iframe src="https://open.spotify.com/embed/episode/7rmC02Eph4PKk8PootqO7d?utm_source=generator" width="100%" height="232" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">

@Photo credits: Twitter, Novak Djokovic
 

PARIS MASTERS Τελευταία Νέα