Χυδαία μυαλά σε χυδαία κόμματα

Χυδαία μυαλά σε χυδαία κόμματα
Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για τον αποκλεισμό της Μαρίας Σάκκαρη και για τα παιχνίδια... πολιτικής.

Το παραμύθι με τον «σοφό αρχηγό» που δεν φταίει και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε συνεργάτες του έχει παλιώσει. Σε άλλες εποχές μπορεί η πληροφορία να αργούσε να φτάσει ή να μην έφτανε ποτέ στο προεδρικό γραφείο. Στις μέρες που το twitter και το facebook αναμεταδίδουν την είδηση ή τη μη είδηση αστραπιαία, όλοι μαθαίνουμε τα πάντα και βέβαια όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Δεν ξέρω αν κάποιοι ικανοποιήθηκαν που αποκλείστηκε «η γκόμενα του γιου του Πρωθυπουργού» ή αν κάποιοι φόρεσαν μαύρες πλερέζες που πάτησε στην κορυφή του επαγγελματικού μπάσκετ «ο Ακενοτούμπο», σίγουρα δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα οι επικεφαλής των κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα. Το πιθανότερο βέβαια, δεν ιδρώνει το αυτί τους. Ξέρω-ξέρω, «ισαποστασάκια Κιούση» θα σχολιάσετε μερικοί, σας το έχω ξαναγράψει όμως στο παρελθόν, ίση και μεγάλη απόσταση θέλω να κρατάω από τον κάθε ανεγκέφαλο και δεν είναι δική μου ευθύνη που τους συναντούμε και δεξιά και αριστερά. Ευθύνη των «σοφών αρχηγών» είναι.

Να βράσω και τις επιτροπές δεοντολογίας, και τα μαντρόσκυλα που έχουν ορίσει να ελέγχουν τη γραμμή του κόμματος σε ευαίσθητες κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, αν είναι να δικαιολογούν την κάθε προσβλητική αναφορά, πότε ως βολικό σαρδάμ και πότε ως προσωπική άποψη. Εγώ ξέρω ότι Πρωθυπουργός και Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφέρουν απλόχερα πολιτική κάλυψη, σε όποιον δεν μπορούν λόγω πολιτικού και κομματικού κόστους να βάλουν στη θέση του. Είτε μιλάμε για γκάφες της ΕΡΤ, είτε για τον εμβολιασμό, είτε για το πόθεν έσχες η χυδαιότητα είναι χυδαιότητα. Είτε ο εχθρός λέγεται Γιάννης Αντετοκούνμπο είτε Μαρία Σάκκαρη, ο παραλογισμός εδρεύει στα κόμματα που καθημερινά «μας σώζουν».

Να συμφωνήσουμε ότι στα οικονομικά, στα εκπαιδευτικά, στα υγειονομικά, στα διπλωματικά πιθανώς να μη συμφωνήσουμε ποτέ. Εμείς σαν ψηφοφόροι πιθανώς δεν θα βρούμε ποτέ μια παράταξη με την οποία να ταυτιστούμε απόλυτα. Το να αποδράσουμε από την κομματική σκατοψυχιά όμως, είναι υποχρέωσή μας και δικαίωμα μαζί. Σαν την ψήφο. Και δεν κρύβονται κιόλας ρε φίλε. Φόρα παρτίδα στα social media και στα ΜΜΕ δίνουν πόνο, περιφέρουν τον κρετινισμό και τη μισαλλοδοξία τους.

Να αποκαθηλώσουμε την Μαρία Σάκκαρη ως αθλήτρια επειδή έχει σχέση με τον … δεν μας νοιάζει με ποιον! Και κατά τ’ άλλα να γράφουμε κατεβατά για το #metoo, για τα δικαιώματα της γυναίκας, την κατάργηση του σεξισμού κι όμως γυναίκα να εκκρίνει το δηλητήριο εναντίον της Σάκκαρη. Πότε φταίει η Σάκκαρη που δεν έβαλε η adidas το εθνόσημο στην εμφάνιση, πότε φταίει που προέρχεται από μεγαλοαστική οικογένεια, πότε φταίει που τον αγώνα της τον μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πιστοποιητικό φρονημάτων επειγόντως παρακαλώ για όλους τους αθλητές μας! Είναι δεξιά η Σάκαρη; Είναι αριστερός ο Αντετοκούνμπο; Είναι κεντρώος ο Πετρούνιας; Επειδή η ελληνική κοινωνία δυσκολεύεται να πανηγυρίσει αθλητικές επιτυχίες αν δεν ξέρει πρώτα τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τους πολιτικούς δεσμούς ή ακόμα ακόμα και τους ερωτικούς δεσμούς των αθλητών μας. Κι επειδή έχουν δρόμο ακόμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες προτείνω να συμπληρώσουν τάχιστα οι αθλητές ερωτηματολόγιο για τον υποχρεωτικό ή μη εμβολιασμό, ώστε να έχουμε και ολοκληρωμένη άποψη για το πόσο εθνικά υπερήφανοι θα αισθανθούμε σε περίπτωση διάκρισης. Ή απλά εθνικά χαρούμενοι γιατί βλέπω τελευταία και τον όρο «περηφάνια» να είναι ύποπτος και αντιδημοφιλής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.