Σάκκαρη: Ανοιχτός ο δρόμος για να φτάσει ως και το Νο3!

Σάκκαρη: Ανοιχτός ο δρόμος για να φτάσει ως και το Νο3!
Η Σάκκαρη έχει χρυσή ευκαιρία να αναρριχηθεί κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη μέσω του Indian Wells.

Τα πράγματα βαίνουν… καλώς για την Μαρία Σάκκαρη η οποία απόψε τα μεσάνυχτα θα έχει μία καλή ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά του Indian Wells.

Αν το καταφέρει αυτό απέναντι στην Ντάρια Σάβιλ, τότε ανοίγει ο δρόμος για να μπει στο Top5 και υπό συνθήκες, να φτάσει ακόμη και στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης!

Πώς θα γίνει αυτό όμως;

Κατ’ αρχάς αν κερδίσει απόψε η Μαρία, θα φτάσει τους 4.650 βαθμούς, μόλις 36 λιγότερους από την Κονταβέιτ η οποία αποκλείστηκε από το τουρνουά. Εφ’ όσον από τα προημιτελικά κερδίσει την Γκόλουμπιτς ή την Ριμπάκινα (φαβορί με όποια και να παίξει από τις δύο), θα προσθέσει άλλους 180 βαθμούς και θα πάει στο Νο5 για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Με 4.830 σε εκείνο το σημείο, θα βρίσκεται 32 πόντους πίσω από την Σαμπαλένκα η οποία επίσης έχει αποκλειστεί από την συνέχεια. Πράγμα που σημαίνει πως αν η Σάκκαρη πάει στον τελικό, θα είναι σίγουρα στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν μάλιστα η Σβιόντεκ, που είναι στο Νο3 αυτή τη στιγμή, αποκλειστεί στα ημιτελικά και η Μαρία πάει τελικό και κερδίσει, τότε θα φτάσει στο Top3. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με απλή συμμετοχή στον τελικό (δίνει 600 βαθμούς) αν η Πολωνή αποκλειστεί απόψε.

Σε κάθε περίπτωση το αποψινό ματς είναι μεγάλη ευκαιρία για την Μαρία να φτάσει ένα βήμα από το να γράψει πάλι ιστορία στην παγκόσμια κατάταξη.


 

INDIAN WELLS WOMEN Τελευταία Νέα