Australian Open: Τα χρειάστηκαν οι Ζβέρεφ και Ρουντ

Δημήτρης Ντζάνης
Australian Open: Τα χρειάστηκαν οι Ζβέρεφ και Ρουντ
Οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κάσπερ Ρουντ χρειάστηκαν να φθάσουν στο tie break του 5ου σετ για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τα χρειάστηκε απέναντι στον Σλοβάκο qualifier Λούκας Κλέιν, μέχρι να εξασφαλίσει την πρόκριση με 7-5, 3-6, 4-6, 7-6(5), 7-6 (7) στον 3ο γύρο του Australian Open.

O Ζβέρεφ (Νο.6) βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ, αλλά κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα σετ στο tie break και συνεχίζει στη διοργάνωση. Στο 5ο σετ ο Γερμανός προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Κλέιν ανέτρεψε την κατάσταση, φθάνοντας στο 4-3, στο 5-4 και στο 6-5, με τον Ζβέρεφ να στέλνει το παιχνίδι στο tie break των 10 πόντων. Εκεί οι παίκτες πήγαιναν πόντο μέχρι το 7-7, όμως ο Ζβέρεφ με σερί 3-0 έφθασε στο 10-7, εξασφαλίζοντας τη νίκη.

«Έπαιξε απίστευτα, χτυπούσε κάθε μπάλα όσο πιο δυνατά μπορούσε και από τις δύο πλευρές. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν ήξερα τι να κάνω. Για να είμαι ειλικρινής, ίσως άξιζε να περάσει αυτός περισσότερο από εμένα, σίγουρα το ranking του δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο που παίζει» είπε ο Ζβέρεφ για τον Κλέιν που άρχισε το τουρνουά από τα προκριματικά και από το Νο.163 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Κλέιν είχε 80 winners, αλλά στην ουσία τους έσβησε με τα 80 αβίαστα λάθη, ενώ ο Ζβέρεφ τελείωσε το παιχνίδι με 49 winners και 36 αβίαστα λάθη.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Αλεξ Μίκελσεν (Νο.91), που έκανε τη μίνι έκπληξη απέναντι στον Γίρι Λεχέτσκα με 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Ο νικητής από αυτόν τον αγώνα στον 4ο γύρο θα διασταυρώσει με έναν από τους Κάσπερ Ρουντ ή Κάμερον Νόρι. Ο Ρουντ χρειάστηκε επίσης το tie break στο 5ο σετ για να νικήσει τον Αυστραλό Μαξ Πουρσέλ με 6-3, 6-7(5), 6-3, 6-3, 7-6(7).

Στα πέντε σετ πήγε και ο αγώνας του Κάμερον Νόρι, που βρέθηκε πίσω δυο σετ με αντίπαλο τον Ιταλό, Τζούλιο Ζεπιέρι όμως πήρε την πρόκριση με 3-6, 6-7(4), 6-2, 6-4, 6-4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα