Australian Open: Πρόκριση για Γραμματικοπούλου, αποκλεισμός για Παπαμιχαήλ

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλίεβα με 2-0 σετ και θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του πρώτου grand slam της χρονιάς.

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, αφού έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του Australian Open.

Επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) της Ελβίνα Καλίεβα, Νο199 στον κόσμο και στον δεύτερο γύρο θα έχει το δυσκολότερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο1 στο ταμπλό των προκριματικών, την Ουκρανή Νταϊάνα Γιαστρέμσκα, Νο96 στον κόσμο. O αγώνας θα γίνει στην Kia Arena περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος.

Αν καταφέρει να κάνει την έκπληξη, τότε ο δρόμος στον τρίτο γύρο, θα είναι ορθάνοιχτος για είσοδο στο κυρίως ταμπλό.

Εκτός συνέχειας η Παπαμιχαήλ

Αντίθετα, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Ραλούκα Σέρμπαν. Η τενίστρια από την Κύπρο, επικράτησε με 7-5, 6-2 και θα είναι αυτή που θα συνεχίσει στην διοργάνωση.

Η Παπαμιχαήλ έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος της 2-4 στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 5-4, αλλά η Σέρμπαν της πήρε 12 από τους επόμενους 15 πόντους και κατέκτησε το σετ. Στο δεύτερο η Κύπρια, Νο177 στον κόσμο, κυριάρχησε και πέρασε στον επόμενο γύρο όπου θα παίξει με την Τσέχα Γκαμπριέλα Κνούτσον, η οποία έκανε τεράστια έκπληξη, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Γερμανίδα Φρίντστναμ με 2-6, 6-1, 6-2.

@Photo credits: tennisnews
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα