Τσιτσιπάς: «Θέλω μία ημέρα να χτίσω ένα σχολείο στη Μελβούρνη»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Θέλω μία ημέρα να χτίσω ένα σχολείο στη Μελβούρνη»
O Στέφανος Τσιτσιπάς για άλλο ένα παιχνίδι έμεινε ευχαριστημένος από την αντίδρασή του στις δύσκολες καταστάσεις και ανέφερε πως θέλει μία ημέρα να χτίσει ένα σχολείο στη Μελβούρνη.

Σε πελάγη ευτυχίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είχε... πλούσιο ρεπερτόριο στην on court συνέντευξή του.

Μετά το τέλος του ματς με τον Λεχέτσκα, ο Τσιτσιπάς έκανε ανάλυση του αγώνα, μίλησε λίγο αυστραλέζικη... slang, έστειλε.. πρόσκληση στην Μάργκοτ Ρόμπι να δει ένα παιχνίδι του, αλλά μίλησε και για ένα όνειρο που έχει να χτίσει ένα σχολείο στην Βικτόρια.

Μπορώ να πω ότι ήταν μία καλή εμφάνιση. Το σημαντικό είναι ότι βρήκα λύσεις και κέρδισα στα τρία σετ. Ο Γίρι έπαιξε ένα καλό τουρνουά και παίζει καλά πρόσφατα. Είναι σπουδαίος παίκτης και του εύχομαι τα καλύτερα. Ηταν πιο βαριά τα χτυπήματα και έπρεπε να δουλέψω πάνω σε αυτό. Το tie break ήταν κρίσιμη στιγμή. Οπως το έβλεπα, ήταν η ευκαιρία μου να πάρω τον έλεγχο του παιχνιδιού» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις, ενώ όταν ρωτήθηκε για εκείνο το τριπλό break point του Λεχέτσκα στο τρίτο σετ, το οποίο ανέτρεψε, είπε πως ο λόγος που το κατάφερε ήταν «η εμπειρία μου».

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο πόσο σημαντική είναι γι’ αυτόν η Μελβούρνη. Αφού… αποθέωσε την Μάργκοτ Ρόμπι, πρόσθεσε: «Μεγάλωσε σε μία περιοχή που οι συνθήκες και το life style μοιάζουν με την Μελβούρνη. Υπάρχουν άλλα τρία μεγάλα σλαμ, αλλά αυτό θα είναι πάντα για μένα σα να είμαι στην πατρίδα μου».

Ο Τσιτσιπάς εξηγώντας γιατί νιώθει διαφορετικά για την Μελβούρνη, εξήγησε πως είναι τόσο σημαντική πόλη γι’ αυτόν που θέλει μια μέρα να χτίσει ένα σχολείο εκεί.
«Η καρδιά της εκπαίδευσης είναι η Βικτόρια στην Αυστραλία. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι πολύ με τη φιλανθρωπία. Θα ήθελα να το κερδίσω το Australian Open και να χτίσουμε ένα σχολείο στη Βικτώρια και να δώσω κάποιους πόρους. Ας βάλουμε στην άκρη το τένις. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από αυτό. Είδα πόσο δύσκολο είναι για πολλά παιδιά στον κόσμο να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Θα ήθελα να προσφέρω αυτή τη δυνατότητα. Αυτό σημαίνει Αυστραλία για μένα» πρόσθεσε, με τον πατέρα του να χαμογελά όλο καμάρι.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα