Τσιτσιπάς: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός με Μεντβέντεφ

Newsroom
Τσιτσιπάς: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός με Μεντβέντεφ
Τελευταίο ματς στη Rod Laver Arena αναμένεται να είναι την Παρασκευή ο ημιτελικός του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε τον αντίπαλό του και αυτός θα είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς, στον Νο3 ημιτελικό του στο Australian Open, ελπίζει να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει για πρώτη φορά σε τελικό στην Μελβούρνη.

Η αναμέτρηση του Στέφανου με τον Ρώσο θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ανάλογα με το πότε θα τελειώσει ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Ναδάλ και Μπερετίνι.
Παραδοσιακά πρώτος ημιτελικός στη Μελβούρνη είναι αυτός που οι αντίπαλοι έχουν παίξει μία ημέρα νωρίτερα από το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού.

Ετσι, όπως και στις γυναίκες, έτσι και στους άνδρες ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Ναδάλ και Μπερετίνι, αναμένεται να αρχίσει στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ.

Αύριο να θυμίσουμε ότι στις 10:30 θα γίνει η αναμέτρηση Μπάρτι – Κις και θα ακολουθήσει ο άλλος ημιτελικός στις γυναίκες μεταξύ της Κόλινς και της Σβιόντεκ.

Αύριο, γύρω στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος, είναι και ο προημιτελικός της Μιχαέλας Λάκη με την Αμερικανίδα Χόβντι.

Η προϊστορία Τσιτσιπά – Μεντβέντεφ

Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ έχουν βρεθεί αντίπαλοι άλλες 8 φορές στο παρελθόν, με τον Ρώσο να προηγείται με 6-2 στις νίκες.

Η πρώτη ήταν στο Μαϊάμι όπου ο Μεντβέντεφ επικράτησε, σε ένα ματς που οι δυο τους άνοιξαν… βεντέτα, μετά τις βρισιές του Στέφανου στο πρόσωπό του. Ακολούθησε άλλη μια νίκη του Ρώσου στο US Open την ίδια χρονιά και μία στην Βασιλεία.

Το σερί του Νο2 του κόσμου έφτασε στο 5-0 με δύο νίκες το 2019 σε Μονακό και Σαγκάη, με τον Τσιτσιπά να κάνει σεφτέ στο ATP Finals την ίδια χρονιά.

Το 2021 ήταν οι τελευταίες τους δύο συναντήσεις με τον Μεντβέντεφ να κερδίζει στον ημιτελικό του Australian Open και τον Στέφανο να παίρνει ρεβάνς στον προημιτελικό του Roland Garros.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα