Μονφίς – Γκαρίν 3-0: Ο απίθανος Γάλλος στους «16»

Newsroom
Μονφίς – Γκαρίν 3-0: Ο απίθανος Γάλλος στους «16»
Το τουρνουά της ζωής του κάνει ο Γκαέλ Μονφίς στο Australian Open που σε τρία ματς δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ.

Ο Γκαέλ Μονφίς είναι από τους τενίστες που έχει επιλέξει να δίνει μεγαλύτερο βάρος στο σόου, παρά στην ουσία. Γι’ αυτό και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ένα grand slam στην καριέρα του ενώ είχε πάντα το ταλέντο για να το κάνει.

Στο 2022 ωστόσο φαίνεται αναγεννημένος. Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην Αδελαϊδα, συνεχίζει με την ίδια φόρα στην Μελβούρνη και το Australian Open.

Στο θεωρητικά ντέρμπι μεταξύ του Νο17 και του Νο16 με τον Χιλιανό Γκαρίν, επικράτησε με 3-0 σετ, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ (7-6, 6-1, 6-3). Ο Γάλλος είχε 14 άσους και 30 winners στο ματς, με λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό του (27-45) και έφτασε στη νίκη.

Το εκπληκτικό με τον Μονφίς σε αυτό το τουρνουά είναι πως σε τρεις αγώνες δεν έχει χάσει σετ και έχει αγωνιστεί μόλις 5 ώρες και 5 λεπτά, λιγότερο και από ορισμένους που έπαιξαν σε δύο παιχνίδια. Και σε 9 σετ έχει χάσει μόνο 20 games από τα 55 που έχει παίξει.

Στην φάση των «16» θα παίξει με τον Σέρβο Κετσμάνοβιτς, ο οποίος εκεί που πίστευε πως θα παίξει με τον Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο και θα… ετοιμάσει βαλίτσες αναχώρησης, κατάφερε να ξεπεράσει τρεις αντιπάλους και να διεκδικεί θέση στα προημιτελικά απέναντι στον Γάλλο.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα