H ATP για την υπόθεση Τζόκοβιτς: «Ολες οι πλευρές υπέστησαν ζημιά»

Newsroom
H ATP για την υπόθεση Τζόκοβιτς: «Ολες οι πλευρές υπέστησαν ζημιά»
Για πρώτη φορά η ATP πήρε επίσημα θέση για τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο πενθήμερο στη Μελβούρνη.

Από την Τετάρτη το βράδυ που κρατήθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, ως την Δευτέρα μετά τη δίκη, η ATP δεν είχε κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Αυτό, όταν πρόκειται για τον Νο1 αθλητή της, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ακόμη και από τους ίδιους τους τενίστες. Όμως η ομοσπονδία μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επίσημα.

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως ο Τζόκοβιτς είχε κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και πως ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η υπόθεση, έκανε ζημιά σε όλες τις πλευρές.

Η ανακοίνωση της ATP

«Η ATP σέβεται απόλυτα τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός της Αυστραλίας από το ξέσπασμα της πανδημίας, όπως και την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που υπάρχει. Οι επιπλοκές των τελευταίων ημερών με αθλητές που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα ωστόσο, τονίζουν την ανάγκη για καθαρότερη κατανόηση, επικοινωνία και υπακοή στους κανόνες.

Το να ταξιδέψει στη Μελβούρνη δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς πίστευε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση ώστε να μπει στη χώρα με τους υπάρχοντες κανόνες. Μια σειρά γεγονότων οδήγησαν στο δικαστήριο την Δευτέρα, κάνοντας ζημιά σε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής υγείας του Τζόκοβιτς, αλλά και της προετοιμασίας του για το Australian Open.
Οι αιτήσεις για ιατρική εξαίρεση γίνονταν ανεξάρτητα από την ATP, ωστόσο σε συνεχή επικοινωνία με την Tennis Australia ώστε να υπάρχει διαφάνεια στην διαδικασία. Καλωσορίζουμε την δικαστική απόφαση της Δευτέρας και περιμένουμε πως και πως για μερικές συναρπαστικές εβδομάδες με τένις μπροστά μας.

Επίσης, η ATP συνεχίζει να συστήνει δυναμικά στους παίκτες του Tour να εμβολιαστούν, γιατί πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για το άθλημά μας να αντιμετωπίσει την πανδημία. Αυτό βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη για την υγεία που παρέχονται και για τη συμμόρφωση με τους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς κανονισμούς, οι οποίοι αναμένουμε ότι θα γίνουν αυστηρότεροι με την πάροδο του χρόνου. Μας ενθαρρύνει ότι το 97% των 100 κορυφαίων παικτών που θα παίξουν στο φετινό Australian Open είναι εμβολιασμένοι».

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα