Τζόκοβιτς: Πώς πέρασε το δεύτερο βράδυ υπό επιτήρηση

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς: Πώς πέρασε το δεύτερο βράδυ υπό επιτήρηση
Χριστούγεννα (με το παλιό ημερολόγιο των Ορθόδοξων) στο ξενοδοχείο των παράτυπων μεταναστών έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα παραμείνει εκεί ως την Δευτέρα.

Ο Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πέρασε τη νύχτα του μιλώντας με τους δικηγόρους του, οι οποίοι συγκεντρώνουν και εξετάζουν όλα τα έγγραφα τα οποία θα παρουσιάσουν την Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης, στην προσπάθειά τους να αλλάξει η απόφαση ακύρωσης της βίζας του.

Μια υπόθεση που έχει τεράστια σημασία και για την νομοθεσία στην Αυστραλία, όπως προκύπτει. Αυτό, γιατί όπως αναφέρει και το Reuters, o δικαστής που θα εξετάσει την υπόθεση, έχει να ξετυλίξει και την πολυπλοκότητα του νομικού συστήματος μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της πολιτειακής.

Η πολιτεία της Βικτόρια αποφάσισε να δίνει ιατρική εξαίρεση σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, για να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, ωστόσο το κράτος έχει τον τελευταίο λόγο και έχει ξεκαθαρίσει πως αν κάποιος επιχειρήσει να μπει ανεμβολίαστος στη χώρα, θα τον σταματήσουν στο αεροδρόμιο.

Αυτή η κατάσταση, στην οποία βρέθηκε στη μέση ο Τζόκοβιτς, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και γι’ αυτό αποκτά και εσωτερικά μεγάλη σημασία η απόφαση του δικαστηρίου.

Υπό εξέταση τρεις τενίστες

Την ίδια στιγμή, οι αρχές εξετάζουν άλλες τρεις περιπτώσεις παρόμοιες του Τζόκοβιτς. Αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως άλλοι δύο τενίστες εισήλθαν στη χώρα με παρόμοιες διαδικασίες και έγγραφα που παρουσίασε ο Σέρβος, με την υπόθεσή τους να εξετάζεται. Μάλιστα, αναφέρθηκε πως ένας εκ των δύο είναι και τοπ τενίστας.

Το Reuters ωστόσο αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές υπάρχει και τρίτος τενίστας ο οποίος είναι υπό εξέταση.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα