Βικλιάντσεβα: «Δεν με αφήνουν να αγωνιστώ στο Australian Open επειδή έχω εμβολιαστεί με το Sputnik»

Κώστας Ευθυμιάδης
Βικλιάντσεβα: «Δεν με αφήνουν να αγωνιστώ στο Australian Open επειδή έχω εμβολιαστεί με το Sputnik»
Με αφορμή την υπόθεση Τζόκοβιτς, Ναταλί Βικλιάντσεβα ξέσπασε γιατί δεν έγινε δεκτή από το Australian Open αν και είναι εμβολιασμένη.

Η Ρωσίδα τενίστρια που θα συμμετείχε στα προκριματικά του Australian Open, δεν πήρε βίζα για να ταξιδέψει στη Μελβούρνη επειδή έχει εμβολιαστεί με το Sputnik.

Το ρωσικό εμβόλιο δεν είναι αναγνωρισμένο από την κυβέρνηση και με αφορμή το γεγονός ότι οι διοργανωτές προσπαθούσαν από το «παραθυράκι» να φέρουν τον Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη, προκάλεσε την οργή της καθώς το αρνούνται στην ίδια αν και εμβολιασμένη.

«Είμαι πολύ εκνευρισμένη με το γεγονός πως δεν θα βρεθώ στην Αυστραλία φέτος, παρότι είμαι εμβολιασμένη. Θέλω απλά να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ. Μπορώ να περάσω όσα τεστ χρειάζεται. Είμαι εμβολιασμένη και θα έπρεπε να μου δώσουν τη δυνατότητα να πάω στη Μελβούρνη. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες κάπου στοχευμένα, αλλά βλέπω τις εξελίξεις με τον Τζόκοβιτς. Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστό να παίξει ή όχι, αλλά θα πρέπει η Tennis Australia και η κυβέρνηση της Αυστραλίας να καταλάβουν ότι είμαστε αθλητές» ανέφερε η Ρωσίδα τενίστρια στο ITV News.

«Δεν είναι δίκαιο να μην μπορούμε να αγωνιστούμε επειδή είμαστε ανεμβολίαστοι, ή εμβολιασμένοι με εμβόλιο που δεν εγκρίνουν αυτοί. Ζω στη Ρωσία, εμπιστεύτηκα το εμβόλιο που έχουμε εδώ, γιατί να μην μπορώ να παίξω; Κάνουν τα πάντα για να παίξει ο Νο.1 τενίστας του κόσμου στο τουρνουά τους, αλλά με τους υπόλοιπους τενίστες που δεν μπορούν να παίξουν δεν ασχολείται κανείς. Έκανα το εμβόλιο και είμαι εκτός. Αδιανόητο» πρόσθεσε.

@Photo credits: WTA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα