Australian Open: Δεν θα πάρουν βίζα ανεμβολίαστοι τενίστες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βικτόρια

Κώστας Ευθυμιάδης
Australian Open: Δεν θα πάρουν βίζα ανεμβολίαστοι τενίστες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βικτόρια
Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Βικτόρια, Ντάνιελ Αντριους, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να μην δώσει βίζα στους τενίστες που δεν θα έχουν εμβολιαστεί.

Ανω κάτω αναμένεται να γίνει το Australian Open καθώς ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Αντριους, ανακοίνωσε πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα δοθεί βίζα στους τενίστες που δεν θα έχουν εμβολιαστεί!

Ο Αντριους ρωτήθηκε στην ενημέρωση προς τα ΜΜΕ τι θα γίνει με την διοργάνωση, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το καθεστώς με τους αθλητές και ανακοίνωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μην επιτραπεί η είσοδος στη χώρα στους τενίστες που δεν θα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

«Δε νομίζω ότι ένας ανεμβολίαστος τενίστας θα πάρει βίζα για να επισκεφτεί την χώρα μας. Και αν τους επιτραπεί, τότε το πιθανότερο είναι να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ένα μικρό «παραθυράκι» για να έχουν την επιλογή καραντίνας οι τενίστες, κάτι που ωστόσο θα τους ταλαιπωρήσει περισσότερο.

Τα μέτρα στην Μελβούρνη θα αρθούν την 1η Νοεμβρίου για τους κατοίκους που διανύουν το έκτο lockdown από την αρχή της πανδημίας. Ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση όμως για τους ταξιδιώτες και αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μόλις το 59% των γυναικών που αγωνίζονται στο WTA Tour έχουν εμβολιαστεί, ενώ μικρό φέρεται να είναι το ποσοστό και στους άνδρες. Χθες, ο Τζόκοβιτς άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα κατέβει στη Μελβούρνη αν πρέπει να εμβολιαστεί, ενώ ο Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε πως θα κάνει ότι του επιβάλουν οι διοργανωτές.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα