Σνάιντερ - Σάκκαρη 1-2: Έμεινε... ζωντανή στη Μελβούρνη με ανατροπή (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή και να επικρατήσει 2-1 (3-6, 7-5, 6-3) της Νταϊάνα Σνάιντερ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open.

Η 18χρονη Νταϊάνα Σνάιντερ αποδείχθηκε μία πάρα πολύ επικίνδυνη αντίπαλος στον 2ο γύρο του Australian Open για τη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα χρειάστηκε να παίξει πολύ όμορφο και επιθετικό τένις στα δύο τελευταία σετ και να επικρατήσει της Ρωσίδας με 2-1 (3-6, 7-5, 6-3) για να πάρει σπουδαία με βάση την εξέλιξη πρόκριση, μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά.

Το «κλειδί» σε αυτή τη μάχη κάτω από κλειστή οροφή, αποδείχθηκε η πίεση στο δεύτερο σερβίς της Σνάιντερ που είχε μόλις 54% περασμένα πρώτα, αλλά και το σημάδι στο αντίπαλο μπάκχαντ με τη Σάκκαρη να ολοκληρώνει έχοντας 32 winners και 40 αβίαστα. Στους 39 αλλά με 53 λάθη σταμάτησε η αντίπαλός της. Πλέον η Ελληνίδα σκέφτεται τον 3ο γύρο, όπου και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Τέιχμαν ή Λιν Ζου.

Το φόρχαντ της Σνάιντερ έκανε... ζημιά

Το πρώτο σετ ήταν απόλυτης κυριαρχίας για την πλευρά της Ρωσίδας. Με το φόρχαντ της να βγάζει απίθανες γωνίες και winners πραγματικά έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ. Η Σάκκαρη δεν κατάφερε να κλείσει το δεύτερο game του σετ παρότι προηγήθηκε με 40-0, αφού η Σνάιντερ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πρώτου σερβίς.

Η Ρωσίδα προηγήθηκε με 3-0 και έκτοτε διατήρησε τον έλεγχο, κυρίως με τα επιθετικά της φόρχαντ από τη βασική γραμμή. Για τη Σνάιντερ τα δικά της game ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Η Σάκκαρη μείωσε με love game σε 5-3 αλλά η αντίπαλός της μετρούσε ως εκείνο το σημείο 11/14 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς.

Δύο χαμένες ευκαιρίες με το μπάκχαντ έφεραν το 9ο game στο 30-30. Η Σάκκαρη έχασε το πρώτο break point που βρήκε στα χέρια της αλλά με εκπληκτικούς winner από το φόρχαντ έσβησε τα τέσσερα set point με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη. Στο τέλος όμως ακόμα ένας winner από την αντίπαλη ρακέτα ήταν αυτός που τη λύγισε για το 6-3 του πρώτου σετ μετά από ένα... μαραθώνιο game.

Άκουσε τον Χιλ και ανέβηκε πιο ψηλά στο κορτ η Σάκκαρη

Αφού καμία από τις δύο δεν είχε με μεγάλη συχνότητα πρώτο σερβίς, η Σάκκαρη ακολούθησε τις συμβουλές του Τομ Χιλ να έρθει πιο κοντά στη βασική γραμμή και να πιέσει. Κάποια μαζεμένα αβίαστα ήρθαν από την απέναντι πλευρά και η Ελληνίδα «έσπασε» πρώτη στο δεύτερο σετ και με τρία μεγάλα σερβίς έφτασε στο 0-3. Η τακτική της να αποφύγει το φόρχαντ της Ρωσίδας είχε αποτέλεσμα έως ότου έρθει ένα καταστροφικό game με ένα αβίαστο στο φιλέ και δύο διπλά λάθη για να χαθεί το προβάδισμα (3-4).

Ο χορός των break συνεχίστηκε και η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στα χέρια για να ισοφαρίσει αλλά η Σνάιντερ βρήκε μία εντυπωσιακή επιστροφή στο δεύτερο σερβίς για να μειώσει ξανά σε 4-5 και στη συνέχεια να σώσει τρία σετ πόιντ με βαριά φόρχαντ. Αυτό όμως δε θα γινόταν συνέχεια. Η ένταση ανέβηκε στα ράλι, η Ρωσίδα έκανε δύο λάθη και στο 15-40 (διπλό σετ πόιντ) η Σάκκαρη βρήκε μία φανταστική επιστροφή για να ισοφαρίσει (5-7 το δεύτερο σετ) σε 1-1.

Το τελείωσε όπως έπρεπε

Η Ελληνίδα θέλησε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε αλλά η Σνάιντερ με δύο εντυπωσιακά φόρχαντ βγήκε από τη δίνη του 0-30 για να ισοφαρίσει σε 1-1. Ωστόσο παίζοντας σχεδόν σε όλο το ματς με 50% περασμένα πρώτα σερβίς, η Σνάιντερ κάποια στιγμή θα έχανε την επαφή. Η Σάκκαρη βρήκε το break όταν η αντίπαλός της πέταξε ένα μπάκχαντ στο φιλέ αλλά με δύο διπλά λάθη, ένα κακό drop shot και ένα αβίαστο δε διατήρησε το προβάδισμα (2-3).

Παρόλα αυτά η πίεση στα δεύτερα σερβίς της Σνάιντερ έφερνε διαρκώς νέες ευκαιρίες. Μία επιστροφή με το μπάκχαντ δημιούργησε το τέταρτο break point στο όγδοο game και η Σάκκαρη προηγήθηκε με 2-4. Σκορ στο οποίο πάτησε για πρώτη φορά και ανάγκασε την άπειρη Ρωσίδα να σερβίρει από το 2-5 για να μείνει στο τουρνουά. Κάτι που έκανε με δύο βαριά σερβίς για να σβήσει ισάριθμα break πόιντ της Μαρίας. Μία οριακή μπάλα της απέτρεψε το 0-40 για να ακολουθήσουν δύο σερβίς (ένας άσος) που την έφεραν στο τρίτο ματς πόιντ, το οποίο αποδείχτηκε και τελευταίο μετά από τον 32ο winner από τη ρακέτα της για να τσεκάρει το εισιτήριό της στον 3ο γύρο του Australian Open.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα