O Τζόκοβιτς γιόρτασε τα 37α γενέθλιά του, με την 1.100ή νίκη καριέρας στη Γενεύη

gettyimages_djokovic_monte_carlo24
O Νόβακ Τζόκοβιτς γιόρτασε τα 37α γενέθλιά του με νίκη επί του Γιάνικ Χάφμαν με 2-0 στη Γενεύη και έγινε ο 3ος παίκτης που έφθασε στις 1.100 νίκες στην Open Era.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέλεξε να αγωνιστεί στο 250άρι τουρνουά της Γενεύης για να πάρει παιχνίδια εν όψει Roland Garros και δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη συγκυρία.

Ο Σέρβος νίκησε τον Γερμανό, Γιάνικ Χάφμαν με 6-3, 6-3 ανήμερα των 37ων γενεθλίων του, φθάνοντας παράλληλα σε ένα ακόμη ορόσημο, τις 1.100 νίκες στην Open Era. O Tζόκοβιτς έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία που φθάνει στις 1.100 νίκες καριέρας, μετά τον Τζίμι Κόνορς (1.274) και τον Ρότζερ Φέντερερ (1.251).

«Το κλειδί ήταν τα γενέθλια. Τα γενέθλια πιθανότατα δεν θα ήταν τα ίδια αν δεν κέρδιζα τον αγώνα, αλλά είναι ωραίο που βρίσκομαι εδώ για πρώτη φορά σε αυτό το τουρνουά, με την οικογένειά μου να έρχεται εδώ για να υποστηρίξει επίσης. Μεγάλωσα με τη θεία μου, τον θείο μου και δύο ξαδέρφια μου το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Δεν έχουμε την ευκαιρία να βλεπόμαστε τόσο πολύ τελευταία, οπότε είναι πολύ ωραίο» είπε ο Τζόκοβιτς, με τους διοργανωτές να έχουν ετοιμάσει και την απαραίτητη γενέθλια τούρτα.

Ο αγώνας με τον Χάφμαν δεν ήταν εύκολος για τον Τζόκοβιτς, σε ένα παιχνίδι που σταμάτησε για περισσότερη από μια ώρα λόγω της βροχής. Ο Χάφμαν είχε 11 ευκαιρίες για break, όμως εκμεταλεύτηκε μόνο τη μία, ο Γερμανός προηγήθηκε 3-0 στο 2o σετ, όμως ο Τζόκοβιτς με έξι στη σειρά games έφθασε στη νίκη και στην πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα παίξει με τον Ντένις Σαποβάλοφ ή τον Τάλον Γκρίεκσπουρ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα