Ζβέρεφ - Τσιτσιπάς 0-2: Γλίτωσε τη μεγάλη ανατροπή και στα προημιτελικά στο Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με επτά στη σειρά games έβαλε τις βάσεις νίκης απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αλλά χρειάστηκε να απαντήσει σε μια μεγάλη αντεπίθεση στο 2o σετ, για να επικρατήσει με 7-5, 7-6(3) και να προκριθεί στα προημιτελικά στο Masters του Μόντε Κάρλο. Επόμενος αντίπαλος ο Καρέν Χατσάνοφ.

O Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει στην αντεπίθεση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο 2ο σερτ και επικρατώντας με 7-5, 7-6(3) να περάσει ωστα προημιτελικά στο Masters του Μόντε Κάρλο.

O Τσιτσιπάς με επτά στη σειρά games προηγήθηκε με 7-5, 5-0, όμως ο Ζβέρεφ έφερε τα πάνω κάτω, ισοφαρίζοντας σε 5-5, με το σετ να κρίνεται στο tie break.

Ο 25χρονος Έλληνας σημειώνοντας τη 10η νίκη σε 15 παιχνίδια απέναντι στον Ζβέρεφ, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Καρέν Xατσάνοφ, που με τη σειρά του νίκησε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 6-3, 7-5.

Mε τον 13ο winner έγινε το 1-0

Ο Τσιτσιπάς με δύο στη σειρά winners έκλεισε το εναρκτήριο game και με love game έκανε το 2-1. Με δύο άσους και έναν winner ο Ζβέρεφ ισοφάρισε 2-2.

Ο Γερμανός δημιούργησε συνθήκες για break στο 5ο game, καθώς προηγήθηκε 15-40 και είχε 3η ευκαιρία με το αβαντάζ, όμως ο Τσιτσιπάς στο 2ο δικό του πλεονέκτημα, απέφυγε τον κίνδυνο για το 3-2.

O Ζβέρεφ με το πρώτο δικό του love game ισοφάρισε σε 3-3, όμως και πάλι έχασε την ευκαιρία για break στο 30-40, ο Τσιτσιπάς με καλό 1ο σερβίς ισοφάρισε, με βολέ πήρε το αβαντάζ και στη συνέχεια έκανε το 4-3.

Με νέο love game ο Ζβέρεφ ισοφάρισε εκ νέου, με τον Τσιτσιπά αυτή τη φορά να κλείνει το δικό του sevice game για το 5-4. Με το πρώτο διπλό λάθος από τον Ζβέρεφ και με υπέροχο drop shot ο Tσιτσιπάς προηγήθηκε 15-30 και μετά βρήκε δύο set points και break points για να κατακτήσει το σετ, όμως ο Ζβέρεφ είχε τις λύσεις για να φέρει το 5-5.

Ο Τσιτσιπάς με το 6-5 μετέφερε την πίεση ξανά στην πλευρά του Ζβέρεφ και αυτή τη φορά το ζητούμενο ήρθε. Ο Ζβέρεφ με drop shot και άσο ισοφάρισε σε 30-30, όμως ο 26χρονος Γερμανός βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με set points και break point και ο Τσιτσιπάς με τον 13ο winner έκλεισε το σετ με 7-5 σε 57 λεπτά.

Από το 5-0, χρειάστηκε το tie break για τη νίκη

Το 2ο σετ άρχισε με τον Τσιτσιπά να «σβήνει» την 5η ευκαιρία για break του Ζβέρεφ στο παιχνίδι, φθάνοντας στο 1-0, μετά εκμεταλλεύτηκε τη δική του ευκαιρία στο 30-40 και με break έκανε το 2-0.

Χωρίς να έχει προβλήματα ο 25χρονος Έλληνας έφθασε πολύ γρήγορα στο 3-0. Σε συνοπτικές διαδικασίες ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-0, κάνοντας σερί επτά games, όμως το σετ δεν είχε τελειώσει.

Ο Ζβέρεφ αφού «έσβησε» set point στο αβαντάζ του Τσιτσιπά, έκανε το 5-1 και πετυχαίνοντας break στην 8η ευκαιρία του απέκτησε μια μικρή ελπίδα (5-2). Ελπίδα που έγινε μεγαλύτερη μετά το love game για το 5-3, με το παιχνίδι να έχει αλλάξει μορφή.

Ο Ζβέρεφ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 9o game και με νέο break ισοφάρισε σε 5-5, δείνοντας νέα διάσταση στο σετ. Ο Τσιτσιπάς στο κρίσιμο σημείο σταμάτησε την αντεπίθεση του Ζβέρεφ, όμως δεν απέφυγε το tie break. Εκεί ο ένας άρχισε να κάνει δώρα στον άλλον, με το Τσιτσιπά να φθάνει στο 6-3 και σε τρία match points, κατακτώντας το σετ με 7-6(3) και μαζί την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα