Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 1-2: Μαχητής Στέφανος, λύγισε από ένα χαμένο μπάκχαντ στο tie break (vids)

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 1-2: Μαχητής Στέφανος, λύγισε από ένα χαμένο μπάκχαντ στο tie break (vids)
Στο tie break λύγισε ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς που πέρασε σε έναν ακόμη τελικό στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλο παιχνίδι, αλλά από ένα χαμένο μπάκχαντ λύγισε στο tie break του τρίτου σετ απέναντι στον Τζόκοβιτς.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά έχασε με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-7 (4)) και έτσι ολοκλήρωσε την πορεία του στο Masters του Παρισιού και την Δευτέρα θα βρεθεί ξανά στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τζόκοβιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο σετ. Εβγαζε όλες τις άμυνες, ανάγκαζε σε λάθη τον Στέφανο με το μπάκχαντ και έχοντας μόνο ένα αβίαστο λάθος, έφτασε στο 1-0 μέσα σε 31 μόλις λεπτά!

Στο δεύτερο άρχισε εξίσου δυνατά, όμως ο Τσιτσιπάς ισορρόπησε και αφού βρήκε το πρώτο break στο ματς, πήρε τον έλεγχο του σετ, κερδίζοντάς το μάλιστα και οδηγώντας το παιχνίδι σε τρίτο καθοριστικό σετ.

Στο τρίτο σετ, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και αμφότεροι κατάφερναν εύκολα ή δύσκολα να κρατήσουν το σερβίς τους. Οδηγήθηκαν στο tie break όπου ένας χαμένος πόντος του Στέφανου στο 4-4 πάνω στο σερβίς του, έκανε την διαφορά και ο Τζόκοβιτς θα παίξει στον τελικό Νο129 στην καριέρα του.

Ηταν σε εκπληκτική μέρα ο Σέρβος με 11 άσους, 8 love service game, 84% κερδισμένο το πρώτο σερβίς του, 37 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη, όμως παρά τα σπουδαία στατιστικά του, ο Τσιτσιπάς ήταν εξίσου καλός (9 άσοι, 27 winners, 11 αβίαστα) και τον κόντραρε ως το τέλος. Αυτή ήταν η 8η σερί νίκη του Νολε επί του Στέφανου και 9η σε 11 ματς.

Ο τελικός απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε, θα ξεκινήσει στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Καθάρισε το πρώτο σετ σε 31 λεπτά ο Τζόκοβιτς

Με κακές επιστροφές και δύο winners του Τζόκοβιτς, το 1-0 έγινε για τον Σέρβο χωρίς να χάσει πόντο.

Με τον ίδιο τρόπο και έναν winner στο τέλος, ο Στέφανος έκανε το 1-1, όμως ο Νόλε έφερε και τρίτο συνεχόμενο love service game (που επίσης έκλεισε με winner) για το υπέρ του 2-1.

Με δύο άσους του Τσιτσιπά έγινε το 2-2, αλλά για ένα ακόμη game μετά, δεν είχε επιστροφές και ο Τζόκοβιτς έκανε το 3-2.

Το break ήρθε με δύο τρομερές άμυνες από τον Νόλε, οι οποίες αιφνιδίασαν τον Τσιτσιπά, ο οποίος είχε άσχημη τοποθέτηση στο γήπεδο. Με το 4-2 ο Τζόκοβιτς συνέχισε με το τρίτο love service game στο ματς, το οποίο ολοκλήρωσε με δύο συνεχόμενους άσους, για το 5-2.

Τα συνεχόμενα λάθη του Στέφανου έδωσαν set point στον Σέρβο ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε το 6-2.

Απάντηση Τσιτσιπά και 1-1!

Ενα ακόμη love servive game του Τζόκοβιτς έκανε το 1-0 και ο Σέρβος προηγήθηκε 0-30 στο σερβίς του Στέφανου. Εκεί ο Τσιτσιπάς ανέβασε επίπεδο και πήρε το game για το 1-1, με το κοινό να τον αποθεώνει.

Προσπάθησε να πιέσει τον Νόλε και στο 30-30 του έβαλε δύσκολα, όμως ο κάτοχος 21 grand slam με έναν άσο και ένα λάθος του Στέφανου, έφτασε στο υπέρ του 2-1.

Το 2-2 έγινε χάρη στην αλλαγή τακτικής του Τσιτσιπά που έπαιξε περισσότερο με την βασική γραμμή και ανάγκασε σε ορισμένα λάθη υπό πίεση τον Σέρβο.

Με το μομέντουμ υπέρ του, έβγαλε μία φανταστική επιστροφή και για πρώτη φορά στο ματς, έφτασε σε break point! Δεν το άφησε να πάει χαμένο, καθώς έπαιξε με βάθος και ανάγκασε σε λάθος τον Τζόκοβιτς, που για πρώτη φορά στο ματς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Φουριόζος όπως ήταν, ξεκίνησε με τρεις άσους το επόμενο game και έφτασε εύκολα στο υπέρ του 4-2. Εκεί ήρθε η αντίδραση του Νόλε που με ένα ακόμη love service game μείωσε σε 4-3.

Το 5-3 ήρθε εξίσου εύκολα από τον Στέφανο που έμεινε συγκεντρωμένος και με σωστά χτυπήματα, αλλά και καλό πρώτο σερβίς, έφτασε ένα game μακριά από την ισοφάριση. Και αυτή δεν άργησε να έρθει καθώς αμέσως έκανε break χάρη σε μία τρομερή άμυνά του και ένα λάθος του Σέρβου στη συνέχεια.

Με την ισοφάριση στα σετ, πήγε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο τρίτο.

Γλίτωσε διπλό break point στο 4-4 με τρομερό τένις ο Τσιτσιπάς

Με αυτή την αυτοπεποίθηση ο Στέφανος σέρβιρε εξαιρετικά και έκανε το 1-0 στο τρίτο σετ. Ο Τζόκοβιτς με ένα από τα πολλά backhand winner που είχε στο ματς, ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια βρέθηκε με διπλό break point. Ομως ο Τσιτσιπάς σέρβιρε εκπληκτικά και όχι μόνο έσβησε το αβαντάζ του Νόλε, αλλά πήρε και το game χωρίς κόπο στο τέλος, για να προηγηθεί 2-1.

Με δύο συνεχόμενους άσους, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 2-2, όμως ο Στέφανος συνέχισε να σερβίρει εκπληκτικά και να τελειώνει εύκολα τους πόντους στο σερβίς του, για να πάρει προβάδισμα με 3-2.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games, με τον Σέρβο να ισοφαρίζει, αλλά τον Στέφανο να κάνει το 4-3 με εύκολο love service game.

Ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε με μηδέν και ο Στέφανος έπρεπε να σερβίρει για να κρατήσει το προβάδισμα στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς. Εκεί φάνηκε η κλάση του Νόλε που έφτασε σε διπλό break point, όμως ο Τσιτσιπάς άντεξε και πήρε έναν μεγάλο πόντο σε ράλι, για να ισοφαρίσει και να πάρει αβαντάζ με ένα πανέμορφο drop shot!

Τελικά η υπομονή και η ψυχραιμία του, του έδωσαν το προβάδισμα με 5-4.

Το φινάλε του αγώνα

Με το έβδομο love service game στο ματς, ο Νόλε ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Τσιτσιπάς με εξαιρετικό σερβίς διατήρησε το προβάδισμα και εξασφάλισε στη χειρότερη το tie break που ήταν και ο στόχος του.

Εκεί πήγε τελικά το ματς και η πρόκριση, αφού ο Τζόκοβιτς έκανε άλλο ένα love service game.

Στο tie break αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους ως το 3-3. Αμφότεροι έκαναν από ένα mini break σε εκείνο το σημείο, με τον Στέφανο να κάνει μοιραίο λάθος στο σερβίς του και ο Τζόκοβιτς να σερβίρει με το υπέρ του 5-4. Ο Τζόκοβιτς άντεξε στη πίεση του Στέφανου στον επόμενο πόντο και με σμας τελείωσε τη πρόκριση.

 

ATP Τελευταία Νέα