Τσιτσιπάς - Ντρέιπερ 0-2: Εβγαλε μόνος του τα μάτια του και αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς (vids)

Τσιτσιπάς - Ντρέιπερ 0-2: Εβγαλε μόνος του τα μάτια του και αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς (vids)
Τα αδικαιολόγητα πολλά λάθη του Τσιτσιπά έφεραν τον αποκλεισμό από τον 20χρονο Τζακ Ντρέιπερ στο Μόντρεαλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην επιστροφή του από το Wimbledon, έβγαλε μόνος του τα μάτια του απέναντι στον Τζακ Ντρέιπερ.

Τα πάρα πολλά αβίαστα λάθη (36) τον έβαλαν σε μπελάδες και έχασε τελικά το ματς με 2-0 σετ (7-5, 7-6 σε 2 ώρες) με τον 20χρονο Βρετανό να πετυχαίνει τη πρώτη του νίκη απέναντι σε τοπ10 παίκτη. Πήγαν στράφι και οι 35 winners με τους 8 άσους που είχε σε ένα ματς στο οποίο είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει και τα δύο σετ, αλλά τις σπατάλησε.

Κάπως έτσι, μετά το Νο1, το Νο2 και το Νο5, έμεινε εκτός συνέχειας και το Νο4 του ταμπλό στο Μόντρεαλ.

Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά έδωσαν προβάδισμα στον Ντρέιπερ

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Τσιτσιπάς καθώς πήρε το πρώτο game με 3 winners και ένα ακόμη εξαιρετικό πρώτο σερβίς. Ο Βρετανός ισοφάρισε εύκολα σε 1-1 και από ένα εύκολο λάθος του Στέφανου σε δικό του πόντο, έκανε το break για να πάρει προβάδισμα 2-1.

Ο Ντρέιπερ σέρβιρε καλά και ανάγκασε σε λάθη τον Ελληνα τενίστα για να φτάσει στο 3-1.Τα λάθη του Στέφανου, που είχε να παίξει από το Wimbledon, συνεχίστηκαν και ο Ντρέιπερ βρέθηκε με break point. Ο Τσιτσιπάς άντεξε ωστόσο και με άσο μείωσε σε 3-2.

Δείχνοντας υπομονή και μειώνοντας τα λάθη του, ο Στέφανος πήγε σε μεγάλα ράλι και δικαιώθηκε, κάνοντας το break από λάθος του Ντρέιπερ για το 3-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να πάρει προβάδισμα με 4-3, σερβίροντας εξαιρετικά.

Με άσο ο Βρετανός ισοφάρισε σε 4-4, με τον Τσιτσιπά να κάνει τα εύκολα δύσκολα από δικά του λάθη, αλλά στο τέλος να κρατάει το σερβίς του για το 5-4.

Ξανά με άσο ο Ντρέιπερ ισοφάρισε σε 5-5 και εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Στέφανου που έκανε ένα καταστροφικό service game, δίνοντας την ευκαιρία στον Βρετανό να σερβίρει για το σετ και να το παίρνει χάρη στο εξαιρετικό του σερβίς.

Το δεύτερο σετ

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο σετ, ο Ντρέιπερ βρήκε break point, αλλά εκεί δούλεψε το πρώτο σερβίς του Στέφανου που κράτησε για το 1-0.

Είχε ευκαιρία για break που δεν την αξιοποίησε και με ένα κακό χτύπημα ο Ντρέιπερ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ελληνας τενίστας ωστόσο με έναν άσο διατήρησε το προβάδισμα με 2-1.

Το πολυπόθητο break ήρθε στο επόμενο game από την πίεση του Στέφανου που έφερε λάθη του αντιπάλου του. Το break ομως το πέταξε στα σκουπίδια καθώς αν και έσωσε τριπλό break point στο 0-40, έκανε ένα νέο αβίαστο λάθος για να μειώσει ο Ντρέιπερ σε 3-2.

Αμέσως ο Στέφανος βρήκε με τη σειρά του τριπλό break point, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Ντρέιπερ έχοντας και πρώτο σερβίς με το μέρος του, ισοφάρισε σε 3-3, βγαίνοντας από δύσκολη θέση. Τουλάχιστον κράτησε το σερβίς του ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια και με άσο έκανε το 4-3.

Ο Ντρέιπερ ισοφάρισε, αλλά με love service game o Στέφανος έκανε το 5-4. To 5-5 ήρθε εξίσου εύκολα για τον Βρετανό, όμως ο Ελληνας άσος διατήρησε το σερβίς του και πήρε κεφάλι στο σκορ με 6-5. Ο Ντρέιπερ με ένα drop shot πήγε το σετ στο tie break.

Εκεί ο Στέφανος βρήκε πρώτος μίνι μπρέικ στο 2-1, αλλά ο Ντρέιπερ το βρήκε πίσω και προγήθηκε 4-3. Ακολούθησε άλλο ένα στο 5-3 και με 7-4 πήρε για πρώτη φορά νίκη απέναντι σε παίκτη του Τοπ10.

Στον επόμενο γύρο ο Ντρέιπερ θα παίξει με τον Γκαέλ Μονφίς.

Τα ζευγάρια στους «16» (με τη σειρά στο κυρίως ταμπλό)

  • Κύργιος – Ντε Μινόρ
  • Ράμος Βινόλας – Χουράτζ
  • Ρουντ – Μπαουτίστα Αγκούτ
  • Νόρι – Αλιασίμ
  • Σίνερ – Καρένιο Μπούστα
  • Μονφίς - Ντρέιπερ
  • Εβανς – Φριτζ
  • Τσίλιτς- Πολ
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα