Τσιτσιπάς - Μπονζί 2-0: Το σερβίς του τον έστειλε στον 21ο τελικό καριέρας (vids)

Τσιτσιπάς - Μπονζί 2-0: Το σερβίς του τον έστειλε στον 21ο τελικό καριέρας (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπενζαμέν Μπονζί (2-0) και θα διεκδικήσει αύριο στην Μαγιόρκα τον ένατο τίτλο καριέρας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν το Wimbledon θα παίξει στον 21ο τελικό της καριέρας του στο Tour!

Κέρδισε τον Μπεντζαμέν Μπονζί με 2-0 σετ (6-4, 6-4) σε 1 ώρα και 33 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό της Μαγιόρκα.

Αυτός είναι ο πρώτος τελικός καριέρας σε γρασίδι και θα προσπαθήσει αύριο να πάρει τον ένατο τίτλο καριέρας απέναντι είτε στον Ισπανό Αγκούτ, είτε στον Ελβετό Μπελιέ.

Στο ματς, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε στη νίκη χάρη κυρίως στα σερβίς του, όπου είχε 7 άσους, κανένα διπλό λάθος και 76% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς (28/37), αλλά και 65% στο δεύτερο (17/26). Ο Γάλλος πίεσε με τα ανεβάσματά του στο φιλέ και το εξαιρετικό του μπάκχαντ, όμως το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, βρήκε τα χτυπήματα που ήθελε στα ανεβάσματα του αντιπάλου του και κράτησε εύκολα τα δικά του service game (είχε μόνο 3 break point o Μπονζί, όλα στο 4ο game του αγώνα το οποίο τελικά και έχασε).

Το σερβίς έφερε το 1-0 για τον Τσιτσιπά

Με love service game που είχε δύο winners (ο ένας από κακή εκτίμηση του Στέφανου) ήρθε το 1-0 για τον Γάλλο.

Με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε ο Στέφανος, αλλά ο Μπονζί κράτησε το σερβίς του εκ νέου και έκανε το 2-1 από ένα φόρχαντ του Τσιτσιπά που έμεινε στο φιλέ.

Σε ένα μεγάλο game σε διάρκεια, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει τρία break point του Γάλλου και με άσο να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Μπονζί με ένα όμορφο μπάκχαντ πήρε προβάδισμα 3-2, με τον Στέφανο να ισοφαρίζει με άσο σε 3-3, αλλά τον Γάλλο να κρατά και πάλι το σερβίς του (4-3).

Εκεί υπήρξε μια διακοπή στο ματς καθώς ένας θεατής ένοιωσε αδιαθεσία από την ζέστη και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια του ο Τσιτσιπάς με έναν ακόμη άσο ισοφάρισε σε 4-4 και στο σερβίς του Μπονζί κατάφερε να κάνει το break μετά από τρεις προσπάθειες, χάρη σε ένα λάθος του Γάλλου.

Στο service game που ακολούθησε, ο Στέφανος βρήκε άσο από δεύτερο σερβίς και αμέσως μετά με έναν winner έκλεισε το σετ με 6-4.

Εύκολη πρόκριση στον τελικό για Τσιτσιπά

Ο Μπονζί άρχισε το δεύτερο σετ, όπως ακριβώς και το πρώτο. Με ένα love service game που ήρθε από τις κακές επιστροφές του Στέφανου.

Ο Ελληνας τενίστας με καλό σερβίς και έναν winner ισοφάρισε σε 1-1 και η πίεσή του έφερε τριπλό break point στη συνέχεια (0-40), για να το εκμεταλλευτεί στην δεύτερη προσπάθειά του με ένα πέρασμα στη μικρή διαγώνιο.

Εχοντας προβάδισμα 2-1 έπρεπε να διαχειριστεί σωστά το σερβίς του, όπως είχε κάνει σε όλο το παιχνίδι μέχρι αυτό το σημείο. Και συνέχισε να το κάνει φτάνοντας εύκολα στο 3-1 με έναν άσο. Οι χαμένες επιστροφές του όμως στο επόμενο game έφεραν την μείωση του σκορ από τον Μπονζί σε 3-2.

Το σερβίς του Στέφανου συνέχισε να κάνει την δουλειά και έφερε το 4-2, αλλά ο Μπονζί με love service game έμεινε κοντά στο σκορ (4-3).

Το 5-3 ήρθε και πάλι από τα καλά πρώτα σερβίς του Στέφανου, με τον Μπονζί να κρατάει δύσκολα και να μειώνει σε 5-4. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε στη συνέχεια για το ματς και το έκλεισε για να πάει στον 21ο τελικό καριέρας...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα