Τσιτσιπάς - Τζιρόν 2-1: Δεν πλήρωσε τα λάθη του και πέρασε στους «4» στην Μαγιόρκα (vids)

Τσιτσιπάς - Τζιρόν 2-1: Δεν πλήρωσε τα λάθη του και πέρασε στους «4» στην Μαγιόρκα (vids)
Παρά τα πολλά του λάθη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Μάρκος Τζιρόν (2-1) και είναι στα ημιτελικά του τουρνουά στη Μαγιόρκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα, αλλά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά στη Μαγιόρκα.

Ο Μάρκος Τζιρόν τον έστειλε σε τρίτο σετ, αλλά το Νο6 του κόσμου επικράτησε με 2-1 (7-6 (5), 4-6, 6-3) σε 2 ώρες και 33 λεπτά και συνεχίζει στο τουρνουά.

Ο Στέφανος έκανε πολλά αβίαστα λάθη (29 έναντι 16), πολλά εκ των οποίων σε κρίσιμα σημεία που τον έβαλαν σε μπελάδες, αλλά οι 13 άσοι και οι 46 winners (23 είχε ο Αμερικανός) τον έστειλαν στην 4αδα.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Μπενζαμίν Μπονζί, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Γερμανό Αλτμάιερ με 6-3, 6-4. Τσιτσιπάς και Μπονζί είχαν παίξει πρόσφατα στο Χάλε, όπου ο Στέφανος επικράτησε με 2-1 σετ, στο μοναδικό μεταξύ τους παιχνίδι.

Δεν πλήρωσε τα λάθη του και πήρε το σετ στο tie break ο Τσιτσιπάς

Στα πρώτα τρία αναγνωριστικά games οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Τζιρόν να έχει προβάδισμα 2-1, χάρη σε ένα love service game που ήρθε από το εξαιρετικό πρώτο του σερβίς.

Με love service game απάντησε ο Στέφανος για να ισοφαρίσει σε 2-2 και βρήκε το πρώτο break point με ένα εξαιρετικό πέρασμα με το μπάκχαντ. Δεν το εκμεταλλεύτηκε, όμως στη δεύτερη ευκαιρία που βρήκε, έκανε το 3-2 με ένα εκπληκτικό φόρχαντ στη διαγώνιο και ακολούθησε το 4-2 κρατώντας σχετικά εύκολα το σερβίς του.

Ο Τζιρόν κατάφερε να μειώσει σε 4-3 με την βοήθεια δύο σερί λαθών του Τσιτσιπά με το φόρχαντ. Από τα λάθη του Στέφανου έγινε η ζημιά στο επόμενο game με τον Τζιρόν να ισοφαρίζει σε 4-4 κάνοντας το πρώτο του break στο ματς. Ο Στέφανος έφτασε με τη σειρά του σε διπλό break point, αλλά το σπατάλησε με εύκολα (και αχρείαστα) λάθη, για να κάνει ο Αμερικανός το υπέρ του 5-4.

Εστω και δύσκολα, με αστάθεια στο σερβίς του, ο Τσιτσιπάς κράτησε και ισοφάρισε σε 5-5 και με ένα ασύλληπτο μπάκχαντ βρήκε εκ νέου διπλό break point στο σερβίς του αντιπάλου του. Αυτή τη φορά στην δεύτερη ευκαιρία του, ο Ελληνας τενίστας έκανε το break και προηγήθηκε 6-5, για να σερβίρει για το σετ.

Αυτή την ευκαιρία την πέταξε με δύο ακόμη λάθη, το ένα μάλιστα πάνω στο φιλέ σε πόντο που φαινόταν τελειωμένος, για να γίνει το break και να πάει σε tie break το σετ.

Το μίνι μπρέικ ήρθε για τον Τσιτσιπά στο 3-2 του tie break, όμως έκανε δύο λάθη στο σερβίς του και βρέθηκε να χάνει με 4-3. Το πήρε πίσω, ισοφάρισε σε 5-5 και έφτασε σε set point (6-5) με τον Τζιρόν να σερβίρει.

Εκεί ο Τσιτσιπάς έχτισε σωστά τον πόντο και ανεβαίνοντας στο φιλέ με ένα στοπ βολέ, έκανε το 1-0 στα σετ.

Τα λάθη... πληρώθηκαν αυτή τη φορά και 1-1

Με love service game από κακές επιστροφές του Τζιρόν, άρχισε το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς. Ο Αμερικανός έδειξε πως δεν επηρεάζεται και ισοφάρισε σε 1-1 και βρέθηκε με break point στη συνέχεια, όμως την έσβησε ο Στέφανος και με έναν άσο ανέκτησε το προβάδισμα (2-1).

Ενα χαμένο σλάις του Στέφανου έφερε εύκολα το 2-2 για τον Αμερικανό, όμως ο Τσιτσιπάς έχοντας πρώτο σερβίς, έφτασε στο 3-2 με ένα love service game.

Ο Τζιρόν ισοφάρισε χάρη κυρίως στα άστοχα φόρχαντ του Ελληνα τενίστα και έφτασε σε break point από το 40-15 του Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας το έσβησε, όπως και το επόμενο, με δύο φόρχαντ winners, για να κρατήσει τελικά το προβάδισμα με 4-3.

Το 4-4 ήρθε... σβηστά για τον Αμερικανό που στη συνέχεια βρήκε το break την κατάλληλη στιγμή από ένα διπλό λάθος και ένα αβίαστο του Στέφανου, για να πάει να σερβίρει για το σετ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο και με love service game ήρθε το 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ

Σε ένα game 12 λεπτών ο Τσιτσιπάς γλίτωσε δύο φορές από break και με έναν winner έκανε το 1-0 στο τρίτο σετ. Με άσο και love service game ο Τζιρόν ισοφάρισε, αλλά με τον ίδιο τρόπο το Νο6 του κόσμου διατήρησε το προβάδισμα με 2-1, έχοντας δύο άσους στο σερβίς του.

Ο Τζιρόν κράτησε ξανά εύκολα το σερβίς του, όμως το ίδιο έκανε και ο Στέφανος, που με μαζεμένους winners προηγήθηκε 3-2. Τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα δύο games. Με άσους κράτησαν εύκολα τα σερβίς (4-3 o Τσιτσιπάς) τους οι δύο αντίπαλοι που έδειχναν να έχουν... συμβιβαστεί με την ιδέα ενός tie break στο τρίτο σετ.

Ομως, ο Τζιρόν έκανε μία σειρά από λάθη στο επόμενο game και έδωσε δύο ευκαιρίες για break στον Στέφανο! Με έναν winner τα κατάφερε και πήγε να σερβίρει για το ματς. Βρέθηκε πίσω με 0-30 από αβίαστα λάθη, όμως με άσο έφτασε σε ματς πόιντ. Ο Αμερικανός το έσβησε, αλλά στη δεύτερη ευκαιρία του ο Τσιτσιπάς με άσο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα