Τσιτσιπάς - Ιβάσκα 2-0: «Επαγγελματική» πρόκριση στους «8» για τον Στέφανο (vids)

Τσιτσιπάς - Ιβάσκα 2-0: «Επαγγελματική» πρόκριση στους «8» για τον Στέφανο (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς να χρειαστεί να παίξει ποιοτικό τένις, κέρδισε τον Ιλια Ιβάσκα με 2-0 σετ και συνεχίζει στους «8» της Μαγιόρκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, απέκλεισε τον Ιλια Ιβάσκα και συνεχίζει στα προημιτελικά του τουρνουά στην Μαγιόρκα.

Σε ένα παιχνίδι με λίγα ποιοτικά χτυπήματα, επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 23 λεπτά) για να φτάσει στην επόμενη φάση, έχοντας ως «όπλο» τα ποσοστά στο σερβίς του (7 άσοι, 29/34 κερδισμένοι πόντοι σε πρώτο σερβίς, 14/19 στο δεύτερο, 22 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη).

Εχασε μόλις 10 πόντους σε όλο το ματς στα δικά του service game απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν βρήκε ούτε μία ευκαιρία για break point στο ματς.

Τα break που έκανε ο ίδιος (ένα σε κάθε σετ) σε συνδυασμό το κράτημα στο δικό του σερβίς έφεραν την πρόκριση στα προημιτελικά, εκεί όπου τον περιμένει ο Αμερικανός Μάρκος Ζιρόν (κέρδισε 2-1 σετ τον ΜακΚένζι ΜακΝτόναλντ).

Ενα break και έγινε το πρώτο βήμα για Τσιτσιπά

Με έναν άσο, έναν winner και ένα λάθος του Στέφανου, ο Ιβάσκα ξεκίνησε κρατώντας το σερβίς του για το 1-0. Δύο άσοι και ένα όμορφο drop shot στη διαγώνιο έφεραν την ισοφάριση για τον Τσιτσιπά, ο οποίος είχε στη συνέχεια διπλή ευκαιρία για break point. Ωστόσο το σερβίς του Λευκορώσου ήταν εξαιρετικό, ο Στέφανος δεν είχε επιστροφές και το 2-1 έγινε για τον Ιβάσκα.

Με love service game ήρθε η ισοφάριση για τον Ελληνα τενίστα που πήρε προβάδισμα 0-30 στο επόμενο game, όμως ο Ιβάσκα με 5 σερί πόντους πήρε ξανά προβάδισμα με 3-2.

Αλλο ένα service game χωρίς απώλεια πόντου, έφερε το 3-3 και στο επόμενο game ήρθε το πρώτο break από την πίεση που άσκησε στον αντίπαλό του, αναγκάζοντάς τον σε λάθη. Στη συνέχεια όμως δυσκολεύτηκε να κλείσει το σερβίς του, παρ΄ όλα αυτά έφτασε στο 5-3, με τον Ιβάσκα να μένει προσωρινά στο σετ.

Ο Στέφανος όμως με τα εξαιρετικά ποσοστά του στο πρώτο σερβίς να συνεχίζονται, έφτασε στο 6-4 και το 1-0 σετ.

Το δεύτερο σετ

Οι εξαιρετικές επιστροφές του Στέφανου έφεραν break με το... καλημέρα στο δεύτερο σετ. Το 2-0 ήρθε με love service game με τον Ιβάσκα να έχει προβλήματα στις επιστροφές του, αλλά τουλάχιστον να καταφέρνει να μειώσει σε 2-1 στη συνέχεια στο σερβίς του.

Ο Ελληνας τενίστας έχοντας τον έλεγχο του σετ και του αγώνα, ήθελε απλά να κρατήσει το σερβίς του στο υπόλοιπο του ματς. Συνέχισε τα love service game για το 3-1, αλλά το ίδιο έκανε και ο Λευκορώσος μειώνοντας σε 3-2.

Το 4-2 ήρθε ξανά με τα σωστά σερβίς του Τσιτσιπά, αλλά ο Ιβάσκα που άρχισε να παίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση, έβγαλε 3 συνεχόμενους άσους για να μειώσει σε 4-3.

Χωρίς απώλεια πόντου ο Στέφανος έφτασε εύκολα στο 5-3 και ο Λευκορώσος σέρβιρε για να μείνει στο παιχνίδι. Το κατάφερε με love service game, αλλά ο Τσιτσιπάς πήγε να σερβίρει για το ματς και το έκανε με έναν άσο.

 

ATP Τελευταία Νέα