Μάρεϊ: Κέρδισε τον Κύργιο και παίζει σε τελικό στο γρασίδι μετά από 6 χρόνια

Newsroom
Μάρεϊ: Κέρδισε τον Κύργιο και παίζει σε τελικό στο γρασίδι μετά από 6 χρόνια
Ο Αντι Μάρεϊ επικράτησε με 2-0 σετ του Νικ Κύργιου και αύριο (12/6) διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο μετά το 2019.

Μεγάλες στιγμές ζει ο Αντι Μάρεϊ. Το Νο68 της παγκόσμιας κατάταξης πλέον, στα 35 του χρόνια θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό στο γρασίδι, έπειτα από 6 χρόνια.

Από την κατάκτηση του Wimbledon το 2016, ο Μάρεϊ επιστρέφει σε τελικό στο γρασίδι, καθώς στον ημιτελικό της Στουτγάρδης επικράτησε του Νικ Κύργιου με 2-0 σετ (7-6, 6-2).

Είναι ο δεύτερος τελικός φέτος για τον Σκωτσέζο μετά το Σίδνεϋ, ενώ πριν από αυτόν είχε παίξει τελευταία φορά (και κερδίσει) στον τελικό της Αντβέρπης το 2019!
Στο παιχνίδι με τον Κύργιο ο Μάρεϊ πήγε με την… φόρα που είχε από το ματς με τον Τσιτσιπά και παρά τους 14 άσους του Αυστραλού, έσωσε κάθε break point του Κύργιου, ο οποίος τα έβαλε με την… ρακέτα του στο τέλος του πρώτου σετ, με αποτέλεσμα να δεχτεί point penalty.

Μόλις δέχτηκε break στο πρώτο game του δεύτερου σετ, ο διαιτητής τον τιμώρησε με game penalty, με το σκορ να γίνεται 6-2 και τον Κύργιο να καλεί τον supervisor! Μην έχοντας επιλογή, αποδέχτηκε την κατάσταση και τελικά έχασε το ματς.

Ο Κύργιος… κατάφερε να χάσει με 2-0 σετ, ένα παιχνίδι στο οποίο κέρδισε περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό του (63-62)!

Ο Μάρεϊ με ρεκόρ 46-23 σε τελικούς, πάει απέναντι στον Μπερετίνι που έχει ρεκόρ 5-3 σε τελικούς και μάλιστα λατρεύει εξίσου την σεζόν στο γρασίδι.

Με αυτή τη νίκη ο Σκωτσέζος «εκτοξεύεται» στο Νο47 της παγκόσμιας κατάταξης από το Νο68, ενώ αν πάρει και τον τίτλο θα βρεθεί στο Νο35.

  • Tags:
 

ATP Τελευταία Νέα