Τσιτσιπάς - Μάρεϊ 0-2: Εκτός από τα ημιτελικά στη Στουτγάρδη

Newsroom
Τσιτσιπάς - Μάρεϊ 0-2: Εκτός από τα ημιτελικά στη Στουτγάρδη
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Άντι Μάρεϊ, με τον Σκωτσέζο να επικρατεί με 2-0 σετ στα προημιτελικά του τουρνουά της Στουτγάρδης.

Ο 35χρονος Άντι Μάρεϊ νίκησε έναν απογοητευτικό Στέφανο Τσιτσιπά με 7-6(4), 6-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Στουτγάρδης.

Ο Βρετανός τενίστας παίζοντας με περισσότερο πάθος, ιδιαίτερα στο 2ο σετ, πήρε τη νίκη και μαζί την πρόκριση για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης στη γερμανική πόλη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο του τουρνουά στο γρασίδι έδειξε πως θέλει πολλή δουλειά εν όψει του Wimbledon.

Παρότι ο Τσιτσιπάς είδε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είδε να δουλεύει το πρώτο του σερβίς (συνολικά είχε πέντε love games, τα τέσσερα στο πρώτο σετ), αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο Μάρεϊ δεν του επέτρεψε να πετύχει break, o Βρετανός έσωσε ένα set point στο 1ο σετ, είχε με το μέρος τους το φιλέ σε καθοριστικό σημείο του tie break, κι όταν πέτυχε το μοναδικό break του αγώνα στο 6ο game του β΄ σετ, κυριάρχησε απέναντι σε έναν απογοητευμένο Τσιτσιπά, φθάνοντας στην πρώτη του νίκη απέναντι σε παίκτη του Top 5 από το 2016!

H τελευταία φορά που ο Μάρεϊ κέρδισε παίκτη της πρώτης 5αδας, ήταν στο ATP Finals του 2016 κόντρα στον Τζόκοβιτς. Από τότε, γνώρισε μόνο ήττες από τον Σέρβο και τους Βαβρίνκα, Τιμ, Τσιτσιπά, Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα «πυροβολώντας» από τη γραμμή του σερβίς, 8/8 κερδισμένοι πόντοι από το 1ο σερβίς και δύο love game για το 2-1.

Ο Μάρεϊ δεν αιφνιδιάστηκε, με δύο δικά του love game, στο 4ο και 6ο γκέιμ, ισοφάρισε σε 3-3. Στο επόμενο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έσωσε ένα πόντο για μπρέικ, οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Έλληνα παίκτη να φθάνει στο 6-5. Εκεί έχασε την ευκαιρία στο 30-40 να πάρει το σετ, που πήγε στο tie break.

Στους επτά πρώτους πόντους οι παίκτες κράτησαν το σερβίς, ο Μάρεϊ με τη βοήθεια του φιλέ έκανε μίνι μπρέικ για το 5-3 και μη λαθεύοντας στο σερβίς πήγε στο 7-4 και στην κατάκτηση του σετ.

Απόλυτη ισορροπία υπήρξε στην αρχή του β' σετ, με τον Μάρεϊ να παίρνει την πρωτοπορία και τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει. Στο 6ο game o Μάρεϊ προηγήθηκε 30-40, πέτυχε το μπρέικ για το 4-2, κράτησε το σερβίς για το 5-2, δείχνοντας έτοιμος να τελειώσει τον αγώνα. Στο 8o γκέιμ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 15-40, αλλά με τέσσερις διαδοχικούς πόντους μείωσε 5-3, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, ο Μάρεϊ πηγαίνοντας ξανά στο 40-15, δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, τελειώνοντας το σετ 6-3.

 

Τελευταία Νέα