Τσιτσιπάς - Σίνερ 2-0: Ο Στέφανος χάλασε το πάρτι των Ιταλών και παίζει με Ζβέρεφ στους «4» (vids)

Τσιτσιπάς - Σίνερ 2-0: Ο Στέφανος χάλασε το πάρτι των Ιταλών και παίζει με Ζβέρεφ στους «4» (vids)
Μετά από ένα δραματικό πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς έπαιξε εκπληκτικά και κέρδισε 2-0 τον Σίνερ για να προκριθεί στα ημιτελικά της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε αρκετά, όμως μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια ματς, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Γιάνικ Σίνερ και να προκριθεί στα ημιτελικά τoυ τουρνουά της Ρώμης.

Επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 (5), 6-2 σε 2 ώρες και 26 λεπτά) και θα παίξει με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ αύριο στα ημιτελικά, καθώς ο Γερμανός κέρδισε εύκολα τον Χιλιανό Γκαρίν με 7-5, 6-2.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ στο πρώτο σετ, καθώς χρειάστηκε 88 λεπτά για να το πάρει ο Στέφανος στο tie break ενώ όταν έφτασε σε match point, χρειάστηκε να περιμένει... δέκα λεπτά για να τελειώσει το παιχνίδι εξαιτίας μία λιποθυμίας στις κερκίδες.

Ο Τσιτσιπάς είχε 10 άσους στο παιχνίδι, αλλά και 5 διπλά λάθη στο σερβίς. Οι 36 winners όμως βοήθησαν απέναντι σε έναν εξαιρετικό Ιταλό που του έκανε τη ζωή δύσκολη, ειδικά με τα drop shot του στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς το 1-0, σε σετ που κράτησε 88 λεπτά

Με έναν άσο και δύο winner στο τέλος του πρώτου game, ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0 στο ματς. Ο Σίνερ έκανε σειρά αβίαστων λαθών στο σερβίς του και... πρόσφερε γρήγορα το πρώτο break στον Στέφανο, ο οποίος όμως χρειάστηκε να σώσει 3 break point του Ιταλού στη συνέχεια και κράτησε το σερβίς του μετά από 15 λεπτά (!) για το 3-0.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε έναν πόντο μακριά από ένα ακόμη break και το 4-0, αλλά ο Ιταλός άντεξε και με λάθος του Στέφανου μείωσε σε 3-1.

Και από τα λάθη του Στέφανου ήρθε και το break για τον Σίνερ που μείωσε σε 3-2 και κάλυψε έτσι το break που δέχτηκε στην αρχή του ματς.

Ο Σίνερ ισοφάρισε σε 3-3 σχετικά εύκολα, αλλά ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση σε εκείνο το σημείο και με έναν άσο έκανε το 4-3.

O Τσιτσιπάς είχε κι άλλο break point, αλλά ο αντίπαλός του άντεξε και κράτησε το σερβίς του, ισοφαρίζοντας με ένα drop shot σε 4-4. Με δυσκολία ο Στέφανος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 5-4.

Ο Ιταλός με love service game έφτασε στο 5-5, αλλά με δύο άσους το Νο4 (από την Δευτέρα) του κόσμου, έφτασε στο 6-5. Ο Σίνερ με το δεύτερο συνεχόμενο love service game οδήγησε το σετ σε tie break.

Το πρώτο μίνι μπρέικ έγινε στο 3-3 με διπλό λάθος του Σίνερ. Αμέσως ο Ιταλός το πήρε πίσω και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα 5-4 και 6-5 στη συνέχεια, στο πρώτο σετ πόιντ.

Ο Σίνερ έβγαλε άμυνα, αλλά ο Στέφανος με σωστή τοποθέτηση και βολέ τελείωσε το σετ μετά από 88 λεπτά!

Το δεύτερο σετ

Οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν κρατώντας το σερβίς τους με χαμένες επιστροφές από την άλλη πλευρά. Στο τρίτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έφτασε σε τριπλό break point (0-40) και στην δεύτερη ευκαιρία τα κατάφερε, για να προηγηθεί με 2-1.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games με τους δύο αντιπάλους να σερβίρουν καλά και τον Στέφανο να έχει προβάδισμα 3-2. Με δύο άσους ο Ελληνας τενίστας έφτασε στο 4-2 και βρήκε τριπλό break point χάρη στις εξαιρετικές άμυνές του. Το break ήρθε αμέσως μετά από λάθος βολέ του Ιταλού και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς.

Ο Σίνερ έσβησε το πρώτο match point του Στέφανου, έφτασε σε break point, αλλά ο Τσιτσιπάς γύρισε πάλι την κατάσταση και βρήκε δεύτερο match point. Εκεί είχαμε όμως μία 10λεπτη διακοπή λόγω λιποθυμικού επεισοδίου στις κερκίδες από έναν ηλικιωμένο. Ο διαιτητής είπε αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά ο κόσμος γιούχαρε μην επιτρέποντας να συμβεί αυτό.

Αφού ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου, το ματς άρχισε ξανά και ο Τσιτσιπάς πήρε τον πόντο με έναν winner και την πρόκριση για τα ημιτελικά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα