Τσιτσιπάς - Ιβάσκα 2-1: Δύσκολη πρόκριση και πάει για δύο ματς αύριο (vids)

Newsroom
Τσιτσιπάς - Ιβάσκα 2-1: Δύσκολη πρόκριση και πάει για δύο ματς αύριο (vids)
O Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε με μία ημέρα καθυστέρηση και ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιβάσκα (2-1) και αύριο πάει για... διπλό μαραθώνιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από... δύο ημέρες ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιλια Ιβάσκα στην Βαρκελώνη.

Κέρδισε με 2-1 σετ (6-1, 4-6, 6-2 σε 2 ώρες και 12 λεπτά) σε ένα ματς που συνεχίστηκε με 6 ώρες καθυστέρηση, διεκόπη με το που άρχισε λόγω επεισοδίων και τελικά ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ, με τον Τσιτσιπά να παίζει αύριο το μεσημέρι με τον Ντιμιτρόφ και αργότερα το βράδυ ξανά με τον νικητή από το ματς Αλκαράθ- Μουνάρ!

Στο ματς ο Στέφανος είχε 22 winners έναντι 12 του αντιπάλου του, αλλά και 27 αβίαστα λάθη (16 ο Ιβάσκα) που ευτυχώς δεν κόστισαν.

Διακοπή και επεισόδιο έξω από το court με το «καλημέρα»

Το ματς ξεκίνησε από το 5-1, αλλά δύο πόντους μετά σταμάτησε! Στις εγκαταστάσεις επικρατούσε έντονη φασαρία και ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι με τους δύο τενίστες να κάθονται στον πάγκο.

Υπήρχε αναβρασμός έξω από το γήπεδο με κόσμο να βρίζει καθώς δεν τους επέτρεπαν να δουν το ματς. Το παιχνίδι ήταν να γίνει στο κεντρικό γήπεδο, αλλά λόγω των αναβολών μεταφέρθηκε σε μικρότερο, με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετοί έξω ενώ είχαν αγοράσει εισιτήρια. Επικρατούσε ένας χαμός και αναγκάστηκε ο διαιτητής να διακόψει αμέσως το ματς, με τον Supervisor να αναφέρει πως τελικά θα γίνει επιστροφή χρημάτων, ώστε να φύγουν από το σημείο και να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά από 10 λεπτά διακοπής (και αφού ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων) το ματς ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να παίρνει το γκέιμ και να κλείνει το σετ με 6-1.

Ο Ιβάσκα αιφνιδίασε στο τέλος του σετ και ισοφάρισε 1-1

Με δύο χαμένες επιστροφές του Στέφανου, το πρώτο γκέιμ στο δεύτερο σετ πήγε εύκολα στον Ιβάσκα. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε χάρη στα καλά του σερβίς, αλλά το ίδιο έκανε και ο αντίπαλός του που διατήρησε το προβάδισμα (2-1).

Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 2-2, με τον Λευκορώσο να αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά να κρατά το σερβίς του (3-2).

Με άσο σε δεύτερο σερβίς ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-3, αλλά ο Ιβάσκα με σωστές άμυνες κέρδισε δύο μεγάλα ράλι, για να διατηρήσει το προβάδισμα στο δεύτερο σετ (4-3).

Με love service game o Ελληνας τενίστας ισοφάρισε σε 4-4 και έφτασε στο επόμενο γκέιμ σε 4 break point! Δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει όμως και ο Λευκορώσος κράτησε το προβάδισμα (5-4) στο σετ.

Ο Στέφανος δέχτηκε μπρέικ στη συνέχεια στο χειρότερο σημείο από τον Ιβάσκα, ο οποίος με τρομερές άμυνες έφτασε στο 6-4 και την ισοφάριση στο ματς.

Ετσι το παιχνίδι πήρε... φωτιά.

Κυρίαρχος στο τρίτο και πρόκριση

Ο Ιβάσκα έσωσε άλλα τρία break point του Στέφανου και προηγήθηκε 1-0. Με ένα σμας και έναν άσο ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε κάνοντας love service game και η επιμονή του έφερε αυτό το break που κυνηγούσε χάρη σε ωραία περάσματά του κι ενώ ο Ιβάσκα επιχειρούσε να ανέβει στο φιλέ.

Με δύο ωραίους winner και ένα καλό σερβίς το Νο5 του κόσμου έφτασε στο 3-1. Ο Ιβάσκα έστω και δύσκολα, με δύο καλά σερβίς μείωσε σε 3-2. Το 4-2 ήρθε για τον Τσιτσιπά από το σερβίς του και πάλι, με τον Ιβάσκα να κάνει «δώρο» ένα break από δικά του λάθη και να δίνει την ευκαιρία στον Στέφανο να σερβίρει για το ματς.

Κάτι που έκανε με έναν άσο και ένα λάθος του αντιπάλου του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα