Σάκκαρη-Ζίγκεμουντ: Η Μαρία αποχώρησε στο 2ο σετ

Δημήτρης Ντζάνης
Σάκκαρη-Ζίγκεμουντ: Η Μαρία αποχώρησε στο 2ο σετ
Η Μαρία Σάκκαρη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της με τη Ζίγκεμουντ στη Στουτγάρδη, αποχωρώντας μετά το 4ο γκέιμ στο 2ο σετ.

Η χωμάτινη περίοδος δεν άρχισε καλά για τη Μαρία Σάκκαρη, που αποχώρησε μετά τον 4ο γκέιμ του 2ου σετ, στον αγώνα της με τη Γερμανίδα Λάουρα Ζίγκεμουντ για τη φάση των «16» στο τουρνουά της Στουτγάρδης. Σε εκείνο το σημείο η Ζίγκεμουντ είχε την πρωτοπορία στο σκορ με 6-4, 3-1.

Η Μαρία Σάκκαρη μετά το τέλος του 1ου σετ δέχθηκε ιατρική βοήθεια, το πρόβλημα δεν ήταν μυικό, ήταν φανερό από τον τηλεοπτικό δέκτη πως η Ελληνίδα ένιωθε αδιαθεσία. Η ιατρός πήρε την πίεσή της, μετά από λίγα λεπτά η Σάκκαρη επανήλθε για το 2ο σετ, αλλά όταν η Ζίγκεμουντ έκανε το 3-1, η 26χρονη Ελληνίδα αποχώρησε από τον αγώνα.

Όσα παίχθηκε το παιχνίδι και ειδικά στο 1ο σετ η Σάκκαρη ήταν φανερά εκτός ρυθμού απέναντι στη Γερμανίδα, Νο40 στην παγκόσμια κατάταξη.
Η Σάκκαρη άρχισε τον αγώνα με break, όμως η Ζίγκεμουντ απάντησε αμέσως και διατηρώντας το σερβίς της προηγήθηκε 3-2. Στο 56ο γκέιμ δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για break, το πέτυχε για το 4-2. Όμως η Σάκκαρη αντέδρασε, ισοφάρισε σε 4-4, δείχνοντας σημεία ανάκαμψης. Η Ζίγκεμουντ έκανε το 5-4, στο 10ο γκέιμ βρέθηκε στο 0-40, δεν έχασε την ευκαιρία, έφθασε στο 3ο break, κατακτώντας το σετ με 6-4 σε 50 λεπτά.

Ακολούθησε η ολιγόλεπτη διακοπή για την ιατρική βοήθεια στη Σάκκαρη, οι παίτριες κράτησαν το σερβίς τους στα τρία πρώτα γκέιμ και όταν η Ζίγκεμουντ έφθασε με break στο 3-1, η 26χρονη Σάκκαρη δεν θέλησε να ρισκάρει με την υγείας της, αποχωρώντας.

Η Ζίγκεμουντ συνεχίζει στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Λιουντμίλα Σαμσόνοβα, καθώς η 24χρονη Ρωσίδα πριν άφησε εκτός συνέχειας την Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-4, 6-4. Η 34χρονη Γερμανίδα ήταν φιναλίστ το 2016 και νικήτρια το 2017 στο τουρνουά. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η Σάκκαρη έχει μπροστά της τα 1000άρια τουρνουά WTA της Μαδρίτης (28 Απριλίου-7 Μαΐου) και της Ρώμης (9-15 Μαΐου).

 

Τελευταία Νέα