Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 2-0: Μαγική εμφάνιση και τελικός για τον Στέφανο! (vids)

Newsroom
Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 2-0: Μαγική εμφάνιση και τελικός για τον Στέφανο! (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς... κατάπιε τον Ζβέρεφ και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και αύριο (15:30 ώρα Ελλάδος, Cosmote Sport 6) θα υπερασπιστεί τον τίτλο του κόντρα στον Φόκινα, στον τελικό του Masters στο Μόντε Κάρλο!

Παίζοντας το πιο ώριμο παιχνίδι του και αλλάζοντας συνεχώς τον ρυθμό, κέρδισε εύκολα τον Γερμανό με 2-0 σετ (6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 15 λεπτά) και θα πάει να σηκώσει άλλη μία κούπα!

Ο Τσιτσιπάς είχε σχεδόν σε όλο το ματς σωστά χτυπήματα, άλλαζε συνεχώς τον ρυθμό και χάρη στα slice (εκπληκτικά χτυπήματα σε όλη την διάρκεια του ματς), αλλά και το σερβίς του (8 άσοι) έφτασε στην νίκη απέναντι σε έναν κακό Ζβέρεφ που είχε 21 αβίαστα λάθη (μόλις 12 ο Στέφανος) και 4 διπλά λάθη στο σερβίς.

Τα... φαρμακερά slice του Τσιτσιπά έφεραν το 1-0

Το πρώτο game κατέληξε στον Στέφανο με δύο λάθη στο φόρχαντ του Γερμανού και μία λάθος επιστροφή. Τα λάθη του Γερμανού, αλλά και ένα εκπληκτικό πέρασμα στη διαγώνιο με το μπάκχαντ, έφεραν το break για τον Τσιτσιπά που προηγήθηκε με 2-0.

Ωστόσο ο Ζβέρεφ με ένα μπάκχαντ έσπασε το σερβίς του Ελληνα τενίστα, παίρνοντας πίσω το break και μειώνοντας σε 2-1.

Οι κακές επιστροφές του Στέφανου έφεραν το 2-2, ο οποίος ωστόσο κράτησε εύκολα στη συνέχεια το σερβίς του και έκανε το 3-2 με ένα ωραίο drop shot.

Τα λάθη του Γερμανού συνεχίστηκαν στο δικό του σερβίς και το break ήρθε για να γίνει το 4-2 υπέρ του Στέφανου. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με έναν άσο και μια χαμένη επιστροφή του αντιπάλου του, έφτασε στο 5-2.

Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 5-3 εύκολα, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για το σετ, αλλά να πετάει στα σκουπίδια την ευκαιρία να κάνει το 1-0, «προσφέροντας» με δικά του λάθη το break στον αντίπαλό του.

Ομως ο Τσιτσιπάς δεν επηρρεάστηκε από αυτό και με εκπληκτικά χτυπήματα slice έφτασε σε τρίτο break στο σετ και στο 1-0!

Με αυτόν τον τρόπο έφτασε ένα σετ μακριά από τον τελικό.

Τσιτσιπάς... μαγεία και ξανά στον τελικό

Με δύο άσους ο Στέφανος άρχισε το δεύτερο σετ με love service game. Εξίσου εύκολα ο Ζβέρεφ ισοφάρισε σε 1-1, όμως ένα αβίαστο λάθος του Γερμανού έδωσε προβάδισμα 2-1 στον Ελληνα τενίστα.

Με δύο συνεχόμενους άσους ο Ζβέρεφ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Τσιτσιπάς, διατηρώντας το καλό σερβίς έφτασε όμως στο 3-2. Παίζοντας πολύ έξυπνα, άλλαξε τον ρυθμό και με χτυπήματα στα οποία έδινε ύψος, ανάγκασε σε λάθη τον Γερμανό, για να έρθει το break και το 4-2!

Με ευκολία έκανε το 5-2, αφού ο Ζβέρεφ ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας και δεν μπορούσε να βρει ποιοτικά χτυπήματα απέναντι στον Τσιτσιπά που έφτασε ένα game μακριά από τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Με break ο Στέφανος τελείωσε την πρόκριση και αύριο θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Aν υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο, θα είναι ο 8ος στην καριέρα του, ενώ συνολικά θα παίξει τον 19ο τελικό καριέρας.

 

ATP Τελευταία Νέα