ATP Finals: Τζόκοβιτς εναντίον Σίνερ στον τελικό που… ονειρεύονταν στο Τορίνο

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς και Σίνερ συζητούν αγκαλιασμένοι
Στις 19:00 (Cosmote Sport TV) ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Γιάνικ Σίνερ, διεκδικούν το τρόπαιο του ATP Finals, σε ένα ματς που αναμένεται να έχει ατμόσφαιρα… ποδοσφαίρου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Γιάνικ Σίνερ διεκδικούν σήμερα τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς, σε ένα ζευγάρι που έβγαζε… νόημα στο ATP Finals.

Στο Τορίνο οι Ιταλοί ήθελαν σαν τρελοί να δουν τον Σίνερ να διεκδικεί ένα τόσο σημαντικό τρόπαιο στην πατρίδα του και μάλιστα απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον οποίο κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του πριν λίγες ημέρες στην ίδια διοργάνωση και την φάση των ομίλων.

Από την αρχή του τουρνουά υπήρχε η αίσθηση πως αυτό θα είναι το ζευγάρι του τελικού. Ο Τζόκοβιτς στα μεγάλα τουρνουά δεν χάνει εύκολα, ενώ ο Σίνερ είναι σε τρομερή κατάσταση και έχει δουλέψει πολύ για να είναι απόλυτα έτοιμος για το ATP Finals.

Η νίκη του στους ομίλους ήρθε στο tie break του τρίτου σετ, ενώ πριν από αυτό το ματς, μετρούσε τρεις ήττες: μία το 2021 στο Μόντε Κάρλο με 6-4, 6-2 και δύο στο Wimbledon το 2022 με ανατροπή (5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2) και μία φέτος με 3-0 (6-3, 6-4, 7-6).

Στην πρώτη τους αναμέτρηση σε σκληρή και γρήγορη επιφάνεια, ο Σίνερ βγήκε νικητής, κάτι που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί απέναντι στον ακούραστο και αλύγιστο Τζόκοβιτς.
Ο Σίνερ διεκδικεί τον 11ο τίτλο του σε 14 τελικούς (10-3 ρεκόρ), ενώ ο Τζόκοβιτς τον 98ο (97-40 ρεκόρ), αλλά και τον 7ο σε ATP Finals, σε 9 τελικούς.

Αν το κατακτήσει, θα γίνει ο κάτοχος των περισσότερων τίτλων στη διοργάνωση, καθώς ισοβαθμεί με 6 τίτλους στην κορυφή, με τον Ρότζερ Φέντερερ. Η 9η παρουσία του σε τελικό, ισοφαρίζει το ρεκόρ του Ιβάν Λεντλ, ενώ 10 φορές έχει βρεθεί στον τελικό ο Φέντερερ.

Νωρίτερα στις 16:00 θα γίνει και ο τελικός του διπλού μεταξύ των Γκρανογιέρ/Σεμπάλος και Ραμ/Σαλισμπέρι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP FINALS Τελευταία Νέα