Στέφανος Τσιτσιπάς: Δυσκολότερος αντίπαλος από τους Big-3 ο Ναδάλ (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Στέφανος Τσιτσιπάς: Δυσκολότερος αντίπαλος από τους Big-3 ο Ναδάλ (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δώσει 16 παιχνίδια απέναντι στους Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και μετράει 5 νίκες και 11 ήττες. Καλύτερα τα ποσοστά κόντρα στον Ελβετό, χειρότερα κόντρα στον Ισπανό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους ελάχιστους εν ενεργεία παίκτες που έχουν κερδίσει τους Big-3.

Από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2020 έχει δώσει 16 αγώνες απέναντι στους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι συνθέτουν το μαγικό Big-3.

Σε 16 παιχνίδια μετράει 5 νίκες και 11 ήττες. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος του είναι ο Ράφα Ναδάλ κόντρα στον οποίο έχει 1-5 στις νίκες και 3-12 στα σετ. Απέναντι του θα δώσει την Πέμπτη (22:00, Cosmote Sport 6) τον αγώνα ζωής ή θανάτου στο ATP Finals 2020 στην O2 Arena στο Λονδίνο.

Δυο νίκες με τον "Νόλε"

Το τελευταίο του χρονικά παιχνίδι ήταν κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς από τον οποίο και ηττήθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros 2020.

Συνολικά σε 6 παιχνίδια του με τον Σέρβο ο Έλληνας έχει ποσοστό 2-4. Τον κέρδισε στη Σανγκάη το 2019 και στο Rogers Cup το 2018. Έχουν παίξει 17 σετ και ο "Νόλε" έχει κερδίσει τα 11.

Κόντρα στο είδωλο

Τα καλύτερα ποσοστά τα έχει κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ. Είναι άλλωστε ο μοναδικός από τους Big-3 που έχει νικήσει σε Grand Slam και τα κατάφερε το 2019 στο Australian Open.

Έχει άλλη μια νίκη απέναντι του στον ημιτελικό του ATP Finals 2019. Από την άλλη ο Ελβετός έχει 2 νίκες σε Βασιλεία και Ντουμπάι όπου μάλιστα έφτασε το 2019 στους 100 τίτλους καριέρας.

Στα σετ είμαστε στο 5-5. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είχε είδωλο τον Ρότζερ Φέντερερ.

1/7 κόντρα στο Νο1

Στα χρόνια που είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο tour στο Νο1 του κόσμου ήταν ή ο Νόβακ Τζόκοβιτς ή ο Ράφα Ναδάλ. Τα ποσοστά του απέναντι σε παίκτη που είναι στο Νο1 είναι άσχημα αλλά δεν είναι και εύκολο να κερδίζεις τον κορυφαίο.

Σε 8 παιχνίδια έχει μόλις 1 νίκη αυτή στη Σανγκάη το 2019 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Βέβαια ο Ράφα Ναδάλ με τον οποίο θα παίξει σε λίγες ώρες είναι στο Νο2.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει παίξει κόντρα στους Big-3 σε σκληρή επιφάνεια και σε χωμάτινη αλλά ποτέ σε χόρτο.

Δείτε τις 5 νίκες του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στους Big-3:

 

Τελευταία Νέα